Ο ταύρος έγινε… Μινώταυρος (video)

Η Lamborghini Huracan EVO έγινε καμβάς για του καλλιτέχνη Paolo Troilo, που ζωγραφίζει με τα δάχτυλά του

Ο ταύρος έγινε… Μινώταυρος (video)

Η Lamborghini Huracan EVO έγινε καμβάς για του καλλιτέχνη Paolo Troilo, που ζωγραφίζει με τα δάχτυλά του

Το έργο «Minotauro» με τον μυθικό ήρωα με σώμα άνδρα και ταύρου, πάνω σε μια Lamborghini Huracan EVO, παρουσιάστηκε στο Μιλάνο. Το έργο είναι μια έκφραση του δυναμισμού και των συναισθημάτων που βίωσε ο Paolo Troilo οδηγώντας το μοντέλο και αποτυπώθηκε με τον Μινώταυρο ζωγραφισμένο με τα δάχτυλα του. Ο καλλιτέχνης αποτίει φόρο τιμής στη Huracán EVO απεικονίζοντας μια συγχώνευση μεταξύ του ανθρώπου, του ταύρου (που είναι το σύμβολο της Lamborghini), και της έννοιας του μύθου που εκφράζεται στην αδάμαστη, υπερφυσική δύναμη που αποπνέει η φιγούρα του ζωγραφισμένη πάνω στο αυτοκίνητο.

“Χρόνος. Είμαι ερωτευμένος με την ιδέα της βραδύτητας και πάντα την υπερασπιζόμουν ως κλειδί για ευχαρίστηση, πολιτισμό, ομορφιά και επιτυχία. Αλλά υπάρχουν κάποιες συναντήσεις που σε αλλάζουν», εξήγησε ο Paolo Troilo. «Βλέποντας τη Lamborghini Huracán EVO και οδηγώντας τη, κατάλαβα ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να απελευθερώσουν την ίδια ενέργεια, αλλά με ταχύτητα, με ορμή. Άκουσα τον ήχο του ανέμου κατά την επιτάχυνση, καθώς ο χώρος έμοιαζε να στενεύει και ο χρόνος παραμορφωνόταν: ένιωσα έναν άνεμο που έτρεχε και τον χρησιμοποίησα για να ζωγραφίσω πάνω στην ίδια τη μούσα, την έμπνευση αυτών των συναισθημάτων».

Από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου, το Huracán EVO με τη δημιουργία του Paolo Troilo μαζί με μερικά άλλα έργα του καλλιτέχνη, θα εκτίθενται στο Palazzo Serbelloni στο Μιλάνο, ως μέρος της έκθεσης «TROILO-MILANO SOLO ANDATA».

Ο Paolo Troilo γεννήθηκε στο Taranto στις 27 Μαρτίου 1972. Το αξιοσημείωτο ταλέντο του φάνηκε από την ηλικία των επτά ετών μέσω της ζωγραφικής του. Ο πατέρας του, αναισθησιολόγος, άρχισε σύντομα να του αναθέτει την παραγωγή εικονογραφήσεων παθολογικής ανατομίας που θα παρουσιάζονταν σε ιατρικά συνέδρια. Ο Paolo σπούδασε στο European Institute of Design in Rome, then Arts και στη συνέχεια στο Architecture at the University of Florence, αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του γιατί ήθελε να εργαστεί στη διαφήμιση.

Το 1997 μετακόμισε στο Μιλάνο και ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του σε αυτόν τον τομέα, από την εταιρία Saatchi & Saatchi. Αν έπρεπε να δώσουμε ημερομηνία για την έναρξη της καλλιτεχνικής του καριέρας, θα ήταν πιθανότατα ο Απρίλιος του 2005, όταν, ενώ εργαζόταν ακόμα στη διαφήμιση, αποφάσισε να περάσει από το σχέδιο στην ζωγραφική. Ωστόσο, τη μέρα που άρχισε να μαζεύει τα υλικά που χρειαζόταν για να κάνει αυτό το άλμα, ξέχασε να αγοράσει πινέλα. Αυτό το «λάθος» έγινε η αρχή μιας ανάγκης να εκφραστεί χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα του ως πινέλα και αυτή η τεχνική, μαζί με τα δυνατά εικονιστικά αποτελέσματα, τον κάνουν μοναδικό. Έργα του έχουν εκτεθεί στη Σιγκαπούρη, το Σαν Φρανσίσκο, την Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Παλέρμο και τη Φλωρεντία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!