Το pick up της Toyota μεταμορφώνεται σε τροχόσπιτο

Με βάση το Tacoma και ρετρό στοιχεία από τη δεκαετία του ’70, η Toyota παρουσίασε ένα πρωτότυπο εκτός δρόμου camper

Το pick up της Toyota μεταμορφώνεται σε τροχόσπιτο

Με βάση το Tacoma και ρετρό στοιχεία από τη δεκαετία του ’70, η Toyota παρουσίασε ένα πρωτότυπο εκτός δρόμου camper

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η Toyota είχε κατασκευάσει σε συνεργασία με την Chinook, ένα τροχόσπιτο που βασιζόταν σε ημιφορτηγό. Τώρα, με εκείνο το όχημα για έμπνευση και χρησιμοποιώντας ως βάση το αμερικάνικο pick up Tacoma TRD Sport, παρουσιάζει στην SEMA Show του Λας Βέγκας, το Tacozilla Tacoma Camper. Ένα πρωτότυπο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, με αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. «Το Tacozilla συμβολίζει την υπόσχεση της Toyota να παρέχει ικανά οχήματα στους πελάτες μας, οι οποίοι λατρεύουν να κινούνται εκτός δρόμου και να κάνουν δραστηριότητες υπαίθρου», δήλωσε η Lisa Materazzo, Αντιπρόεδρος της Toyota, υπεύθυνη για τον τομέα του Μάρκετινγκ.

«Πραγματικά δεν θέλαμε το τροχόσπιτο να μοιάζει με ψυγείο μεταφοράς προϊόντων πάνω σε ένα pick up, οπότε οι γωνίες του είναι στρογγυλεμένες», ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρωτότυπο camper, Marty Schwerter. «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα όχημα που αφενός είναι μηχανολογικά σωστό και αφετέρου δείχνει όμορφο. Η ομάδα χρειάστηκε να αυξήσει το ύψος του οχήματος, προκειμένου να μπορούν ενήλικες άνω του 1,8 μ. να στέκονται όρθιοι στο εσωτερικό του».

Μία από τις προκλήσεις ήταν η σχεδίαση της πίσω πόρτας με το ιδιαίτερο σχήμα, για την οποία η ομάδα της Toyota χρειάστηκε πάνω από 100 ώρες. Δομική πρόκληση αποτέλεσε το πέρασμα από την καμπίνα οδηγού-συνοδηγού στο εσωτερικό του τροχόσπιτου, καθώς απαιτήθηκαν ενισχύσεις στο αμάξωμα, ειδικά για κίνηση εκτός δρόμου. Η διαδρομή της ανάρτησης αυξήθηκε κατά περίπου 5 εκατ. σε σχέση με αυτή του Tacoma TRD Sport, ενώ τοποθετήθηκαν ελαστικά παντός εδάφους 285/70/17 General Tire Grabber X3.

Ως πρωτότυπο και τροποποιημένο όχημα, το Tacozilla Tacoma Camper δεν έχει την άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, όμως δεν αποκλείεται η Toyota – ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού – να κατασκευάσει έκδοση παραγωγής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!