Αυτοκίνητα με φαντασία στο φετινό SEMA Show

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει βελτιωμένα, πρωτότυπα oχήματα στην μεγαλύτερη έκθεση του χώρου

Αυτοκίνητα με φαντασία στο φετινό SEMA Show

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει βελτιωμένα, πρωτότυπα oχήματα στην μεγαλύτερη έκθεση του χώρου

Κάθε χρόνο, στο συνεδριακό κέντρο του Λας Βέγκας φιλοξενείται το SEMA Show, η μεγαλύτερη έκθεση aftermarket και βελτιωμένων οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παραδοσιακά, σχεδόν όλες οι αμερικάνικες μάρκες δημιουργούν πρωτότυπες εκδόσεις των αυτοκινήτων παραγωγής. Στόχος να προκαλέσουν τους επισκέπτες της έκθεσης αλλά και το κοινό που παρακολουθεί διαδικτυακά τις παρουσιάσεις.

Πέρυσι το SEMA Show δε διεξήχθη λόγω των περιορισμών από την πανδημία του κορονοϊού, όμως φέτος θα πραγματοποιηθεί κανονικά από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου. Τα οχήματα που κάνουν πρεμιέρα στα περίπτερα των εταιρειών πραγματικά εντυπωσιάζουν, οπότε ας δούμε τα σημαντικότερα από αυτά.

Chevrolet Beast

Το Chevy Beast σχεδιάστηκε ως ένα όχημα που μπορεί να υπερνικήσει κάθε αντιξοότητα και να κατακτήσει κάθε έδαφος. Βασίζεται στο πλαίσιο του Silverado και έχει τοποθετηθεί κλωβός ασφαλείας. Έμφαση δόθηκε στη διαδρομή της ανάρτησης, ώστε να του επιτρέπει να περνά από κάθε σημείο. Κινητήρας είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 6.2 V8, ισχύος 650 ίππων. Η ροπή περνά σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων.

Dodge Challenger Holy Guacamole concept

Με ρετρό αναφορές στο πρώτο Challenger της δεκαετίας του ’70, το Dodge Challenger Holy Guacamole concept ενώνει εκείνη την εποχή με τα muscle cars του σήμερα. Ως βάση για το πρωτότυπο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε το περιορισμένης παραγωγής Challenger R/T Scat Pack Widebody 50th Anniversary edition. Τροχοί 20 ιντσών, χαμηλωμένο αμάξωμα και βελτιωμένη έκδοση του ΗΕΜΙ V8 κινητήρα, συνδυάζονται με καρό επενδύσεις στα καθίσματα και ξύλινες στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα.

Ford Tucci Maverick

To Maverick είναι το μικρό pick up της Ford, μικρότερο από το Ranger και το F-150. Τώρα, σε συνεργασία με την Tucci Hot Rods, δημιούργησε ένα pick up επιδόσεων για την άσφαλτο, το Tucci Maverick. Το Maverick με τον 2.0 EcoBoost και την τετρακίνηση έγινε φαρδύτερο, με φουσκωμένα φτερά και αεροτομή που θυμίζει ράλλυ.

GMC HUMMER EV

Το Hummer επιστρέφει ως ένα ηλεκτρικό pick up επιδόσεων και η GMC το μετατρέπει για τις ανάγκες του SEMA Show σε ένα όχημα δραστηριοτήτων υπαίθρου. Δέχεται δεκάδες αξεσουάρ, ακόμη και σκηνή οροφής για κάμπινγκ χωρίς… τύψεις σε κάθε μέρος.

Kaiser Jeep M725 concept 

Το στρατιωτικό ασθενοφόρο Kaiser Jeep M725 του 1967 μεταμορφώθηκε σε ένα όχημα εκτός δρόμου. Τοποθετήθηκαν ελαστικά 40 ιντσών παντός εδάφους, τετρακίνηση, αμάξωμα βαμμένο στο χρώμα της άμμου και προβολείς LED. Η οροφή μπορεί να ανασηκωθεί, δημιουργώντας αρκετό χώρο ώστε οι επιβάτες να στέκονται όρθιοι στο εσωτερικό. Εδώ ο HEMI V8 αποδίδει 485 ίππους.

Toyota Tacozilla Tacoma Camper

 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η Toyota είχε κατασκευάσει σε συνεργασία με την Chinook, ένα τροχόσπιτο που βασιζόταν σε ημιφορτηγό. Τώρα, με εκείνο το όχημα ως έμπνευση, παρουσιάζει το «Tacozilla», το τροποποιημένο σε τροχόσπιτο μεγάλο της αμερικάνικο pick up, Tacoma TRD Sport.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!