Νέες ευθύνες για την Skoda στον Όμιλο Volkswagen

Η Skoda αναλαμβάνει την ανάπτυξη της πλατφόρμας MQB-A0, για entry-level μοντέλα σε αναπτυσσόμενες αγορές

Νέες ευθύνες για την Skoda στον Όμιλο Volkswagen

Η Skoda αναλαμβάνει την ανάπτυξη της πλατφόρμας MQB-A0, για entry-level μοντέλα σε αναπτυσσόμενες αγορές

Την ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας πλατφόρμας MQB-A0 του Ομίλου Volkswagen ανέλαβε η Skoda. Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από τη Skoda και τη Volkswagen στη βασική έκδοση νέων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που θα κυκλοφορήσουν σε αναπτυσσόμενες αγορές  όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Αφρική και οι χώρες της Νοτίου Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Μετά την ειδικά προσαρμοσμένη πλατφόρμα MQB-A0-IN της Skoda για την Ινδία, η Τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη μιας παγκόσμιας πλατφόρμας. Ο Όμιλος Volkswagen βασίζεται στην υψηλή τεχνογνωσία της Skoda Auto και στην πολυετή εμπειρία σε entry-level εκδόσεις όπου το κόστος είναι πολύ σημαντικό. Η εταιρεία έχει ήδη αναλάβει τις αγορές της Ινδίας, της Ρωσίας και της Βόρειας Αφρικής μέσα στον όμιλο Volkswagen.

Στις αρχές Ιουνίου ξεκίνησε η παραγωγή του Kushaq, στο εργοστάσιο του Chakan, στην Ινδία. Είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN, η οποία είναι προσαρμοσμένη ειδικά για την ινδική αγορά και θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε άλλα μοντέλα της Volkswagen και της Skoda. Μεσοπρόθεσμα, υπάρχουν σχέδια διάθεσης του Kushaq και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ το δεύτερο μοντέλο, το Slavia, θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η Skoda θα χρειαστεί εξειδικευμένους εργαζόμενους για την Παγκόσμια Πλατφόρμα MQB-A0, ειδικά στον τομέα της Τεχνικής Ανάπτυξης. Κάποιοι θα μετατεθούν από άλλα τμήματα, όμως η πλειοψηφία θα είναι καινούριοι υπάλληλοι που θα προσληφθούν σύντομα.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την παγκόσμια πλατφόρμα MQB-A0, η Τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία καλλιεργεί τις συνθήκες για να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος κατασκευαστής στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ινδίας, της Ρωσίας και της Βόρειας Αφρικής ως μέρος του πλάνου NEXT LEVEL-Skoda Strategy 2030.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!