Το 2023 στην παραγωγή το ηλεκτρικό pick up της Tesla

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε σε συνέλευση των μετόχων της Tesla ότι το Cybertruck θα κατασκευαστεί

Το 2023 στην παραγωγή το ηλεκτρικό pick up της Tesla

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε σε συνέλευση των μετόχων της Tesla ότι το Cybertruck θα κατασκευαστεί

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι το Cybertruck θα μπει στην παραγωγή το 2023. Η μάρκα είχε ανακοινώσει νωρίτερα εφέτος ότι το pick-up καθυστέρησε και δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2022, λόγω διαφόρων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η παγκόσμια έλλειψη chip. Στην πρόσφατη συνάντηση με τους μετόχους της Tesla, ο Musk επιβεβαίωσε επίσης ότι το 2023 θα αρχίσει η παραγωγή και άλλων μοντέλων. Του βαρέως οχήματος Tesla Semi και του σπορ Tesla Roadster. Επιπλέον ανακοινώθηκε η μεταφορά της έδρας της Tesla από την Καλιφόρνια στο Austin του Texas, με τη διευκρίνιση ότι δεν θα μειωθεί η παρουσία της εταιρίας στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Μιλώντας για την παραγωγή του Cybertruck, ο Musk είπε: «Η εφετινή χρονιά ήταν ένας συνεχής αγώνας για την προμήθεια εξαρτημάτων. Αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε εξ αιτίας των πολλών ελλείψεων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, όχι μόνο των Chips. Πιθανότατα η παραγωγή του Cybertruck θα αρχίσει στα τέλη του επόμενου έτους και θα αυξήσουμε τον όγκο παραγωγής το 2023. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε επίσης να αρχίσουμε την παραγωγή του Semi και του νέου Roadster το ’23, όταν και αναμένουμε να έχει λυθεί το πρόβλημα του εφοδιασμού». Η καθυστέρηση δεν φαίνεται να επηρεάζει τους πελάτες στην Ευρώπη, αφού παραμένει αμφίβολο εάν το Cybertruck θα περάσει τον Ατλαντικό. Αυτό οφείλεται στη μικρή ζήτηση για pick-up μήκους έξι μέτρων και στους αυστηρούς κανονισμούς έγκρισης τύπου της ΕΕ, με το μέγεθος και το σχήμα του Cybertruck να παρουσιάζουν προβλήματα ιδίως για στην προστασία των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος.

Σε άλλη εκδήλωση πέρυσι, ο Musk είχε πει ότι ενώ οι παραγγελίες για το Cybertruck είναι «γιγαντιαίες», πάνω από μισό εκατομμύριο, το όχημα μπορεί να μην καταφέρει να πάρει έγκριση εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω των προδιαγραφών. Παρ ‘όλα αυτά, προέβλεπε παραγωγική ικανότητα «τουλάχιστον 250.000 έως 300.000 μονάδων ετησίως, ίσως και περισσότερων». «Σχεδιάζουμε το Cybertruck με τρόπο που καλύπτει τις αμερικανικές προδιαγραφές», είπε ο Musk, «γιατί αν προσπαθήσεις να σχεδιάσεις ένα αυτοκίνητο που θα πληροί τις παγκόσμιες απαιτήσεις, βασικά, δεν μπορείς να φτιάξεις το Cybertruck. Είναι αδύνατο.»

Είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να βρεθεί μόνο στη αγορά των ΗΠΑ, κάτι που ίσως δεν αποτελεί εμπόδιο στην εμπορική του βιωσιμότητά, καθώς η Αμερική είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για μεγάλα pick-up. Ωστόσο, ο Musk ανέφερε ότι η Tesla εξετάζει την κατασκευή μιας μικρότερης έκδοσης του Cybertruck για χώρες με μικρότερους δρόμους.

«Πιθανότατα θα φτιάξουμε μια διεθνή έκδοση του Cybertruck που θα είναι κάπως μικρότερη, σαν ένα μικρό Wolverine», είπε ο Musk. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τί εννοούσε με τον όρο «Wolverine», που ήταν μια αναφορά σε ένα από τα ανυψωτικά ρομπότ στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της California, το οποίο πήρε το όνομά του από τον χαρακτήρα του X-Men.

Ο Musk υποσχέθηκε ότι το διεθνές Cybertruck θα «θα είναι cool», προσθέτοντας: «Αλλά θα είναι μικρότερο, γιατί δεν μπορείς να φτιάξεις ένα γιγάντιο pick-up σαν αυτό για όλες τις αγορές».

Το ολοκαίνουργιο Tesla Cybertruck είναι ένα όχημα με έντονες γωνίες στο αμάξωμα, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με αλεξίσφαιρα τζάμια και ικανότητα ρυμούλκησης άνω των έξι τόνων. Οι τιμές θα ξεκινήσουν από 35.500 ευρώ όταν αρχίσουν οι πωλήσεις το 2022 στις ΗΠΑ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!