Σε δημοπρασία η Porsche του Pablo Escobar

Μια εξαιρετικά σπάνια αγωνιστική Porsche 911, την οποία χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων και ο βαρόνος των ναρκωτικών

Σε δημοπρασία η Porsche του Pablo Escobar

Μια εξαιρετικά σπάνια αγωνιστική Porsche 911, την οποία χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων και ο βαρόνος των ναρκωτικών

Ένα αυτοκίνητο με μεγάλη και σπάνια ιστορία βγαίνει σε δημοπρασία. Είναι μια Porsche 911 IROC RSR του 1974, η οποία ανήκε προηγουμένως στον διαβόητο Pablo Escobar και εκτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Το 1974 ξεκίνησε ο θεσμός «International Race of Champions» (IROC) , ένας φιλανθρωπικός διεθνής αγώνας με συμμετοχή των πρωταγωνιστών σε αγώνες αυτοκινήτου. Αρχικά η ιδέα ήταν να κατασκευαστούν 12 πανομοιότυπα αυτοκίνητα για να αναδειχθεί ο καλύτερος. Για τον πρώτο αγώνα επιλέχθηκε η Porsche 911 RSR του 1974 με προδιαγραφές που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ετοιμάστηκαν συνολικά 15 αυτοκίνητα, 12 που θα χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί και 3 εφεδρικά.

Οι οδηγοί που επιλέχθηκαν ήταν οι Peter Revson, Mark Donohue, David Pearson, Bobby Unser, AJ Foyt, Richard Petty, George Fullmer, Emerson Fittipaldi, Bobby Allison, Dennis Hulme, Roger McClusky και Gordon Johncock. Μάλιστα επειδή εκείνη την περίοδο κυκλοφορούσαν όλο και περισσότερες έγχρωμες τηλεοράσεις στην αγορά, κάθε αυτοκίνητο είχε διαφορετικό χρώμα. Το μοντέλο που προσφέρεται στη συγκεκριμένη δημοπρασία οδήγησε στον Αγώνα των Πρωταθλητών ο Emerson Fittipaldi. Πρώτος ιδιοκτήτης του, μετά τον αγώνα, ήταν ο Roger Penske, ο οποίος πήγε το αυτοκίνητο στις ΗΠΑ.

Η αλυσίδα των ιδιοκτητών του μοντέλου περιλαμβάνει και τον διαβόητο Βαρόνο ναρκωτικών Pablo Escobar, ο οποίος έτρεξε σε αγώνες με αυτό το αυτοκίνητο με το αμάξωμα της 935. Στα χέρια του John Tunstall, το μοντέλο έγινε το μοναδικό RSR που έχει αγωνιστεί στο IROC και στο Αμερικανικό IMSA. Πολύ σπάνια υπάρχει προσφορά ενός μοντέλου με τέτοια ιστορία. Πρόσφατα ο ηθοποιός Jerry Seinfeld, γνωστός συλλέκτης της μάρκας, πούλησε το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετείχε στο IROC ο Peter Revson για 2 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη Porsche 911 έχει αναπαλαιωθεί και είναι έτοιμη ακόμα και για αγώνες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!