Alfa Romeo Giulia GTA – 500 ήταν και… πάνε

Εξαντλήθηκε η κορυφαία Alfa Romeo Giulia GTA, αφού και τα 500 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν έχουν ήδη πουληθεί

Alfa Romeo Giulia GTA – 500 ήταν και… πάνε

Εξαντλήθηκε η κορυφαία Alfa Romeo Giulia GTA, αφού και τα 500 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν έχουν ήδη πουληθεί

Ιστορική αξία απόκτησε πλέον η κορυφαία Alfa Romeo Giulia GTA, αν και κυκλοφόρησε μόλις λίγους πριν. Βλέπετε ο αυθεντικός σπορ χαρακτήρας της εκτιμήθηκε δεόντως από τους φίλους της ιταλικής μάρκας και όχι μόνο, με τη ζήτηση να χτυπάει κόκκινο, αλλά την περιορισμένη παραγωγή να ορίζει την προσφορά.

Η σπορ Giulia GTA θα ταξιδέψει από την Ιταλία που γίνεται η παραγωγή της, σε όλες τις χώρες για να συναντήσει τον τυχερό κάτοχό της. Πιο συγκεκριμένα η ζήτηση προέρχεται εκτός από την Ευρώπη, από Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία και Αυστραλία, αποδεικνύοντας ότι το πάθος που γεννά η πανέμορφη Ιταλίδα δεν έχει σύνορα.

Η Giulia GTA δημιουργήθηκε με αφορμή τους εορτασμούς των 110 ετών της Alfa Romeo. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η θρυλική Giulia GTA του 1965, που ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία της ιταλικής μάρκας.

Το 1965, μια μικρή ομάδα μηχανικών της Autodelta Racing Team, δουλεύοντας εκτός του ωραρίου τους, εξέλιξαν την GTA στο Balocco, ένα αυτοκίνητο με αυθεντικές αγωνιστικές καταβολές. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την ομάδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Giulia GTA, ένα αυτοκίνητο που φέρνει και πάλι στην επιφάνεια ένα σημαντικό κεφάλαιο της ένδοξης ιστορίας της Alfa Romeo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ALFA ROMEO GIULIA GTAm

Οι μηχανικοί και τεχνικοί δούλεψαν πάνω στο πρόγραμμα με την κωδική ονομασία “the Monster”, στις ίδιες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν οι Giulia του 1965. Συνδέοντας τα παρελθόν με το παρόν και κυρίως τιμώντας την ιστορία της μάρκας, οι νέες GTA φέρουν περήφανα στα φτερά τους το χαρακτηριστικό λογότυπο της Autodelta. Η Giulia GTA του 1965 κατασκευάστηκε σε 500 μονάδες, αριθμός που απαιτούνταν για την έγκριση τύπου στην κατηγορία Group 2 Turismo. Τον ίδιο ακριβώς αριθμό αντιτύπων ακολουθεί και η σύγχρονη GTA.

Κοινός παρονομαστής και στα δύο μοντέλα ήταν η μείωση του βάρους. Οι τροχοί της πρώτης Giulia GTA ήταν από μαγνήσιο, ενώ σήμερα και για πρώτη φορά στην κατηγορία εφαρμόστηκε μια σχεδίαση εμπνευσμένη από την Formula 1, με μονό μπουλόνι ασφάλισης. Το αλουμίνιο που χρησιμοποιήθηκε στη Giulia του 1965, έδωσε τη θέση του στα ανθρακονήματα που συναντάμε στη νέα Giulia GTA. Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αεροδυναμική, με τη Sauber Engineering να βάζει την «υπογραφή» στην εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!