Ο Elon Musk έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Είναι ο τρίτος άνθρωπος, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, με περιουσία που ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Elon Musk έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Είναι ο τρίτος άνθρωπος, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, με περιουσία που ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια

Το ορόσημο των 200 δισ. δολαρίων έφτασε ο Elon Musk, εισερχόμενος στο… κλειστό club, μετά τον ιδρυτή της Amazon και διαστημικό του αντίπαλο Jeff Bezosκαι τον μεγιστάνα Bernard Arnault. Ο μεν Bezos είχε ξεπεράσει σε περιουσία τα 200 δισ. δολάρια τον Αύγουστο του 2020, ο δε Anrault (Πρόεδρος του Ομίλου Louis Vuitton) το έκανε για μικρό χρονικό διάστημα τον περασμένο μήνα. Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, είχαν συνεχή αύξηση για τέσσερις μήνες, κλείνοντας τελικά στα 791,36 δολάρια, που είναι η υψηλότερη τιμή από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Musk έγινε πλουσιότερος κατά 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια και η περιουσία του έφτασε στα 203,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο κλείσιμο των αγορών τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Έτσι ξεπέρασε τον Bezos, η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια την ίδια ημέρα φτάνοντας στα 197,7 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της πτώσης των μετοχών της Amazon κατά 0,6%. Ο Musk είναι τώρα ακόμα πλουσιότερος από ότι ήταν τον Ιανουάριο, που έγινε για πρώτη φορά ο πλουσιότερος μεγιστάνας του κόσμου, αφού έλαβε επιπλέον πακέτα μετοχών που αύξησαν το μερίδιο του στην Tesla. Έχει στην κατοχή του περίπου 73,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  που αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο της εταιρίας. Το Forbes δεν υπολογίζει ένα ποσοστό που έχει δεσμευτεί ως εγγύηση για δάνεια.

Η περιουσία του Musk συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τα μερίδια στην Tesla και στην SpaceX, αφού όπως υποσχέθηκε πέρυσι, πούλησε σχεδόν όλα τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένων έξι σπιτιών και τώρα κατέχει μόνο ένα σπίτι και νοικιάζει μια κύρια κατοικία 37 τετραγωνικών μέτρων. Οι μετοχές της Tesla αύξησαν την τιμή τους κατά περισσότερο από 720% το 2020, συμβάλλοντας στην αύξηση της καθαρής περιουσίας του Musk κατά περισσότερα από 125 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο. Μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές του Musk και του Bezos στην κορυφή της λίστας Forbes τον Ιανουάριο, η μετοχή της Tesla άρχισε να υποχωρεί. Μέχρι τον Απρίλιο, τον Musk πέρασε και ο Arnault. Οι ασυνήθιστα συχνές αλλαγές των δισεκατομμυριούχων συνεχίστηκαν και τον περασμένο μήνα, όταν ο Musk έφτασε πάλι στην  δεύτερη θέση πίσω από τον Bezos.

Οι δυο τους, που ηγούνται ανταγωνιστικών εταιρειών διαστημικών πυραύλων, της SpaceX ο Musk και της Blue Origin ο Bezos, έχουν επίσης ανταλλάξει πειράγματα σχετικά με την διαστημική τους δραστηριότητα. Όμως τον περασμένο μήνα, τα πειράγματα έγιναν ένταση και κατέληξαν σε αγωγή της Blue Origin κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, σχετικά με συμβόλαιο αξίας 2,9 δισ. δολαρίων της NASA που ανατέθηκε στην SpaceX.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!