H Rolls-Royce ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο

Στο τέλος του 2023 θα παρουσιαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο από τη Rolls-Royce

H Rolls-Royce ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο

Στο τέλος του 2023 θα παρουσιαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο από τη Rolls-Royce

Μια ιστορική ανακοίνωση έκανε η Rolls-Royce και αφορά τη δημιουργία του πρώτου της αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου. Πρόκειται για τη Rolls-Royce Spectre όπως θα είναι η πλήρης ονομασία της. Επιπλέον, η γκάμα της βρετανικής φίρμας μέχρι το 2030 θα είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτροκίνητη.

Έτσι, η Rolls-Royce περνάει στη νέα εποχή, εστιάζοντας στην ηλεκτροκίνηση. Το Spectre θα βασίζεται σε μια ευέλικτη πλατφόρμα που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τις μπαταρίες και τον ηλεκτρικό κινητήρα.

Η ανακοίνωση της Rolls-Royce δεν περιελάμβανε ανάλυση τεχνικών στοιχείων, ωστόσο, έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου πρωτότυπου. Η σιλουέτα ακολουθεί τα πρότυπα της βρετανικής φίρμας, με το αμάξωμα να διακρίνεται για το μακρύ καπό του, την κυρτή οροφή με την κουπέ αισθητική, αλλά και το δυναμισμό που του χαρίζουν οι μεγάλες διαστάσεις του.

Οι δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν με τη Spectre πριν αυτή φτάσει στην παραγωγή περιλαμβάνουν ταξίδια περίπου 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε όλα τα εδάφη, απόσταση που προσομοιώνει τη ζωή του αυτοκινήτου για χρήση… 400 ετών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!