GP Ρωσίας: Νίκη για τον Lewis Hamilton, “δράμα” για τον Lando Norris

Η εμφάνιση της βροχής λίγο πριν πέσει η καρό σημαία στην πίστα του Sochi, έκρινε την έκβαση του αγώνα

GP Ρωσίας: Νίκη για τον Lewis Hamilton, “δράμα” για τον Lando Norris

Η εμφάνιση της βροχής λίγο πριν πέσει η καρό σημαία στην πίστα του Sochi, έκρινε την έκβαση του αγώνα

Την 100ή του νίκη στη Formula 1 πανηγύρισε ο Lewis Hamilton, σε έναν επεισοδιακό αγώνα στο Sochi. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG εκμεταλλεύτηκε τη βροχή που άρχισε να πέφτει 5 γύρους πριν το τέλος και βάζοντας ενδιάμεσα ελαστικά πέρασε τον Lando Norris για να γίνει ο πρώτος οδηγός στην F1 με τριψήφιο αριθμό νικών.

Ο οδηγός της McLaren επέμεινε να μείνει στην πίστα με slick ελαστικά, παρά την εντολή της ομάδας του να μπει στα pits για αλλαγή. Η απόφασή του αυτή αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς το μονοθέσιο ήταν εκτός ελέγχου στα σημεία όπου υπήρχε αρκετό νερό. Όταν αποφάσισε να μπει στα pit για ενδιάμεσα ελαστικά ήταν πλέον αργά και το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στην 7η θέση.

Σαφώς στους κερδισμένους του Grand Prix της Ρωσίας ήταν και ο Max Verstappen, ο οποίος αν και εκκίνησε από την τελευταία θέση λόγω αλλαγής κινητήρα τερμάτισε 2ος και περιόρισε σημαντικά τις βαθμολογικές απώλειες.

Παρά την απογοήτευσή του, ο Norris πήγε μετά το τέλος του αγώνα στον Hamilton για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.

Πλέον ο Hamilton προηγείται στην κατάταξη με διαφορά δύο βαθμών έναντι του Verstappen. Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε ο Carlos Sainz. Ακολούθησαν στην 4η θέση ο Daniel Ricciardo, στην 5η ο Valtteri Bottas, στην 6η ο Fernando Alonso, στην 7η ο Lando Norris. Πίσω τους συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα οι Raikkonen, Perez και Russell.

Επόμενος αγώνας στις 10 Οκτωβρίου, με το Grand Prix της Τουρκίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!