Ελικόπτερο στην οροφή του Skoda Kodiaq! (video)

Το Robinson R22 προσγειώθηκε με ασφάλεια πάνω στο SUV

Ελικόπτερο στην οροφή του Skoda Kodiaq! (video)

Το Robinson R22 προσγειώθηκε με ασφάλεια πάνω στο SUV

Δεν είναι κάτι σύνηθες ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο. Για τις ανάγκες όμως μίας συνάντησης ιδιοκτητών και πιλότων ελικοπτέρων στην Mlada Boleslav, την έδρα της Skoda, το είδαμε και αυτό.

Η αποστολή του έμπειρου πιλότου Jan Cermak ήταν να κατεβάσει με ασφάλεια το Robinson R22 πάνω στην οροφή του Skoda Kodiaq. Αν και πρόκειται για ένα ελαφρύ ελικόπτερο, το βάρος του μαζί με τον πιλότο ξεπερνά τα 500 κιλά. Η μόνη επέμβαση που έγινε στο Kodiaq παραγωγής ήταν η ενίσχυση της πίσω ανάρτησης, για επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στους δύο άξονες.

Προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία, απαιτήθηκε η τοποθέτηση μίας πλατφόρμας, την οποία ανέλαβαν να δημιουργήσουν οι σχεδιαστές της Skoda και οι τεχνικοί στο τμήμα πρωτότυπων μοντέλων της τσέχικης μάρκας. Η ατσάλινη κατασκευή συνδέθηκε στο πλαίσιο της οροφής, εκεί όπου συνδέονται κανονικά οι ράγες. Η επιφάνεια της πλατφόρμας ήταν από ξύλινες σανίδες και η σχεδίασή της έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να κατανέμεται εξίσου το βάρος του ελικοπτέρου.

Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες, το επόμενο βήμα ήταν η προσγείωση του ελικοπτέρου στην οροφή του Kodiaq. Αρχικά έγινε ένα στατικό τεστ, με το Robinson να τοποθετείται πάνω στο αυτοκίνητο. Και στη συνέχεια, ο πιλότος το προσγείωσε με επιτυχία στην πλατφόρμα, πάνω στο SUV της Skoda.

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε κάτι παρόμοιο, καθώς σε επεισόδιο του Top Gear το 2011, ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε πάνω στην οροφή ενός Skoda Yeti.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τη νέα Skoda Fabia στην Πολωνία

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!