H Mercedes EQS εξηλεκτρίζει το τουρνουά τένις Laver Cup

Χωρίς τον Roger Federer αλλά με τον Στέφανο Τσιτσιπά, η ομάδα της Ευρώπης θα αντιμετωπίσει αυτή του υπόλοιπου Κόσμου

H Mercedes EQS εξηλεκτρίζει το τουρνουά τένις Laver Cup

Χωρίς τον Roger Federer αλλά με τον Στέφανο Τσιτσιπά, η ομάδα της Ευρώπης θα αντιμετωπίσει αυτή του υπόλοιπου Κόσμου

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, η παγκόσμια ελίτ του τένις θα συμμετάσχει στο 4o Laver Cup, ένα τουρνουά όπου 6 αθλητές από την Ευρώπη αντιμετωπίζουν ισάριθμους από τον υπόλοιπο Κόσμο. Στο Laver Cup που διεξάγεται στη Βοστώνη, η Mercedes-Benz παρέχει το στόλο των αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις των παικτών, των επισήμων και των καλεσμένων.

«Είναι εκπληκτικό αυτό που συνέβη από την πρώτη διοργάνωση το 2017: το ομαδικό πνεύμα, οι θεατές και κυρίως η υπέροχη ατμόσφαιρα κάνουν το Laver Cup ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά», δήλωσε ο Roger Federer. «Είμαι απογοητευμένος που δεν μπορώ να συμμετάσχω αυτή τη φορά λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Την επόμενη χρονιά, στο Λονδίνο, θέλω σίγουρα να αγωνιστών».

Έτσι, από την τηλεόραση θα παρακολουθήσει ο Roger Federer τη μονομαχία μεταξύ της Team Europe και της Team World στο Laver Cup. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται με έξι παίκτες η κάθε μία.

Η Ευρωπαϊκή ομάδα αποτελείται από τον Στέφανο Τσιτσιπά, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, τους Ρώσους Daniil Medvedev, (νούμερο 2 στον κόσμο) και Andrey Rublev, τον Γερμανό Alexander Zverev, τον Ιταλό Matteo Berrettini και τον Νορβηγό Casper Ruud.

Η Παγκόσμια Ομάδα αποτελείται από τους Αμερικανούς Reilly Opelka, John Isner, τους Καναδούς Denis Shapovalov, Felix Auger Aliassime, τον Αργεντινό Diego Schwartzman και τον Ελληνικής καταγωγής Αυστραλό Nick Kyrgios.

Τέσσερις αγώνες διεξάγονται κάθε μία από τις τρεις ημέρες του τουρνουά, τρία μονά και ένα διπλό. Η νικήτρια ομάδα κερδίζει βαθμούς από κάθε αγώνα: έναν την Παρασκευή, δύο το Σάββατο και τρεις την Κυριακή. Χρειάζονται τουλάχιστον 13 βαθμοί για να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα και αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από την Κυριακή.

Η Mercedes-Benz δίνει ισχυρή ώθηση στην ηλεκτροκίνηση με τη νέα EQS. Στο πλαίσιο μιας κοινής ημέρας δράσης στην Ελβετία, ο Roger Federer οδήγησε το νέο αυτοκίνητο και εντυπωσιάστηκε από τα χαρακτηριστικά του και την διαδραστικότητα που τον έκανε να νιώσει συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο «Για μένα, η EQS αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά οχημάτων» δήλωσε.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!