Bugatti Chiron Super Sport 300+: Ξεπερνώντας τα όρια των 400 χλμ/ώρα

To hypercar των 3,5 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 αντίτυπα

Bugatti Chiron Super Sport 300+: Ξεπερνώντας τα όρια των 400 χλμ/ώρα

To hypercar των 3,5 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 αντίτυπα

Μετά από την ολοκλήρωση του διετούς προγράμματος εξέλιξης και δοκιμών της Chiron Super Sport 300+, η Bugatti πέρασε στη διαδικασία παραγωγής της. Ήδη τα πρώτα οκτώ από τα 30 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν συνολικά είναι έτοιμα, παίρνοντας το δρόμο προς τους ιδιοκτήτες τους. Όλα βέβαια έχουν προπωληθεί, με την τιμή του καθενός να αρχίζει από τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Η ειδική έκδοση της Chiron έχει ως αποστολή να αγγίξει ταχύτητες που είναι απαγορευτικές για όλα σχεδόν τα supercars. Όλα ξεκίνησαν το 2019 σε πίστα δοκιμών στη Γερμανία, όταν μία πρωτότυπη έκδοση της Chiron έσπασε το φράγμα των 300 μιλίων την ώρα, αγγίζοντας τα 490,5 χλμ/ώρα! Λίγο αργότερα από εκείνο το ρεκόρ, με αφορμή τα 110α γενέθλιά της, η Bugatti ανακοίνωσε το λανσάρισμα της συλλεκτικής Chiron Super Sport 300+.

Γνωρίζετε ότι η Bugatti συγχωνεύτηκε με την κροατική Rimac;

Μπορεί το αυτοκίνητο παραγωγής να μην φθάνει τα 500 χλμ/ώρα, όμως οι 1.600 ίπποι από τον 8λιτρο W16 κινητήρα και κυρίως η αεροδυναμική σχεδίαση της Chiron Super Sport 300+ της επιτρέπουν να ξεπερνά και διατηρεί με ασφάλεια ταχύτητες έως τα 440 χλμ/ώρα.

Η μακριά ουρά εκτείνει το αμάξωμα κατά 25 εκατοστά σε σχέση με την «απλή» Chiron, δημιουργώντας το αεροδυναμικό σχήμα που είναι απαραίτητο για την επίτευξη του στόχου της μέγιστης ταχύτητας. Επεμβάσεις έχουν γίνει όμως και στο σύστημα ελέγχου της θερμότητας, ώστε ο κινητήρας και το κιβώτιο να διατηρούν τη βέλτιστη θερμοκρασία ακόμη και πάνω από τα 400 χλμ/ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!