Στο Μιλάνο η αποκάλυψη της Maserati Grecale

Το μεσαίο premium SUV θα παρουσιαστεί επίσημα στις 16 Νοεμβρίου

Στο Μιλάνο η αποκάλυψη της Maserati Grecale

Το μεσαίο premium SUV θα παρουσιαστεί επίσημα στις 16 Νοεμβρίου

Την ημερομηνία και τοποθεσία της επίσημης πρεμιέρας της Grecale, έκανε γνωστή η Maserati. Το μεσαίου μεγέθους SUV θα παρουσιαστεί στις 16 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση στο Μιλάνο. Η Grecale θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από την Levante, απευθυνόμενη σε όσους αναζητούν ένα πολυτελές οικογενειακό όχημα ελεύθερου χρόνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σχεδίαση της Grecale θα αποτελεί εξέλιξη αυτής που καθιέρωσε η Levante, έστω και με κάποιες λεπτές διαφορές. Η πίσω πλευρά του SUV παραπέμπει σε μια συρρικνωμένη έκδοση της Levante, με παρόμοια πόρτα χώρου αποσκευών, διαμόρφωση της σχεδίασης των πίσω φώτων, διαχύτη και σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις.

Η Grecale αναμένεται να έχει ίδιες τεχνολογικές βάσεις με την Alfa Romeo Stelvio, αλλά θα εφοδιάζεται με τον twin turbo V6 κινητήρα των 3 λίτρων, όπως το νέο supercar Maserati MC20. Τα εργοστασιακά στοιχεία των επιδόσεων, όμως, για το SUV δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ακόμη. Παρόλ’ αυτά, ο κινητήρας της Maserati, Nettuno (δηλ. «Νεύτωνας»), είναι ικανός να παράγει ισχύ 630 ίππων και μέγιστη ροπή 730 Nm, αλλά για χρήση στη Grecale θα είναι λιγότερο ισχυρός.

Η ιταλική φίρμα αναφέρει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα λανσάρει 13 νέα αυτοκίνητα, επτά από τα οποία θα παρουσιαστούν πριν από το τέλος του 2022. Η ανανεωμένη γκάμα της Maserati θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από νέα υβριδικά μοντέλα, καθώς και τον αντικαταστάτη της Gran Turismo.

Η Grecale θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Cassino της Maserati στην Ιταλία, με την εταιρεία να σχεδιάζει μια επένδυση 800 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία της γραμμής παραγωγής του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!