Η Huracan STO και το “cofango” της (video)

Η λύση για τον περιορισμό του βάρους και την αεροδυναμική βελτίωση του μοντέλου της Lamborghini

Η Huracan STO και το “cofango” της (video)

Η λύση για τον περιορισμό του βάρους και την αεροδυναμική βελτίωση του μοντέλου της Lamborghini

Για να δημιουργήσει την ξεχωριστή έκδοση STO της Huracan, η Lamborghini έθεσε δύο στόχους: να περιορίσει το βάρος και να βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοση, σε σχέση με την απλή Huracan. Στην κατασκευή του ιταλικού supercar, που έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, χρησιμοποιήθηκε τεχνογνωσία από τις αγωνιστικές Huracan Super Trofeo EVO και GT3 EVO.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της Huracan STO (τα αρχικά σημαίνουν Super Trofeo Omologata), είναι το «cofango». Ο όρος προέρχεται από την ένωση των ιταλικών λέξεων “cofano” (καπό) και “parafango” (φτερό) και όπως καταλαβαίνεται ότι το ενιαίο πάνελ που ενώνει αυτά τα δύο μέρη.

Στην Huracan STO το cofango είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και συμβάλλει στον περιορισμό του βάρους (είναι ελαφρύτερη κατά 43 κιλά σε σχέση με την Huracan Performante). Παράλληλα βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

Η STO εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V10, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 640 ίππους και 565 Nm ροπής. Με αναλογία κιλών/ίππων μόλις 2,09, το supercar της Lamborghini χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα. Το ίδιο γρήγορα όμως επιβραδύνει το ιταλικό supercar: από τα 100 χλμ/ώρα σε 30 μέτρα και από τα 200 χλμ/ώρα στα 110 μέτρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!