Tesla: Cybertruck κάηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη έξω από το ξενοδοχείο Trump

To Tesla Cybertruck εξερράγη κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου Trump και ο οδηγός του έχασε την ζωή του ακαριαία.

Tesla: Cybertruck κάηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη έξω από το ξενοδοχείο Trump

To Tesla Cybertruck εξερράγη κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου Trump και ο οδηγός του έχασε την ζωή του ακαριαία.

Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τα ακριβή αίτια της έκρηξης ενός Tesla Cybertruck έξω από το ξενοδοχείο Trump International στο Λας Βέγκας.

To αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ ο οδηγός του δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα καθώς έχασε ακαριαία τη ζωή του από την έκρηξη.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα. Όταν οι αρχές κατάφεραν τελικά να σβήσουν τη φωτιά, εντόπισαν στην καρότσα του φορτηγού καμένα πυροτεχνήματα, φιάλες αερίου και άλλα καύσιμα. Ως εκ τούτου το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης είναι το επικρατέστερο, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται για την ώρα και κάποιο άλλο περιστατικό βλάβης του οχήματος.

Το συγκεκριμένο Tesla Cybertruck ενοικιάστηκε μέσω ειδικής πλατφόρμας στην πολιτεία του Κολοράντο, ενώ οδηγήθηκε στη Νεβάδα, περνώντας τα σύνορα μεταξύ των δύο πολιτειών στις 7:30 το πρωί της Τετάρτης. Η έκρηξη έγινε μία ώρα αργότερα.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο οδηγός να επέλεξε σκόπιμα να χρησιμοποιήσει ένα όχημα κατασκευής Tesla για να στείλει κάποιο μήνυμα, δεδομένης της πρόσφατης φιλίας του Elon Musk, CEO της Tesla, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Donald Trump. «Είναι φορτηγό της Tesla, γνωρίζουμε ότι ο Musk συνεργάζεται με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Trump και είναι το ξενοδοχείο Trump, οπότε προφανώς υπάρχει λόγος να το ερευνήσουμε», ανέφερε ο σερίφης Kevin McMahill στο Λας Βέγκας.

Σε μία από τις αναρτήσεις που έκανε μετά το περιστατικό ο Musk υποστήριξε ότι το Cybertruck «συγκράτησε την έκρηξη και κατεύθυνε το ωστικό κύμα προς τα πάνω». Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο σερίφης McMahill, λέγοντας ότι το όχημα της Tesla περιόρισε όντως τις ζημιές. «Οι γυάλινες πόρτες του ξενοδοχείου Trump δεν έσπασαν καν από την έκρηξη» είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο θα εξεταστεί ενδελεχώς, για να αποκλειστεί το οποιοδήποτε σενάριο βλάβης ή μηχανικής αστοχίας από πλευράς κατασκευής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!