Pole position για τον Max Verstappen στην… πισίνα του Spa

Η βροχή διαμόρφωσε τις κατατακτήριες δοκιμές του βελγικού GP. Καλά στην υγεία του ο Lando Norris, που είχε τρομακτικό ατύχημα στο Q3

Pole position για τον Max Verstappen στην… πισίνα του Spa

Η βροχή διαμόρφωσε τις κατατακτήριες δοκιμές του βελγικού GP. Καλά στην υγεία του ο Lando Norris, που είχε τρομακτικό ατύχημα στο Q3

Με μία ώρα καθυστέρηση ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στο Spa, λόγω της δυνατής βροχής και του ατυχήματος του Lando Norris. Στην αρχή του Q3, o νεαρός οδηγός της McLaren έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, το οποίο προσέκρουσε με δύναμη στα προστατευτικά ελαστικά. Ο Βρετανός μεταφέρθηκε προληπτικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας, για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η pole position κατέληξε στα χέρια του Max Verstappen. Στην τελευταία του προσπάθεια στην τρίτη περίοδο, ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing ήταν ταχύτερος του George Russell της Williams, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στο grid της Κυριακής!

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν ο Lewis Hamilton (Mercedes-AMG) και ο Daniel Ricciardo (McLaren).

Αναλυτικά όσα έγιναν στις τρεις περιόδους:

Q1

Η πρώτη περίοδος άρχισε με 12 λεπτά καθυστέρηση λόγω της βροχής. Έχοντας επιλέξει ενδιάμεσα ελαστικά, οι δύο οδηγοί της Williams έκαναν στην αρχή του Q1 τους καλύτερους χρόνους. Οι υπόλοιπες ομάδες αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι τα ενδιάμεσα ήταν πιο γρήγορα από τα βρόχινα στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Τελικά τον ταχύτερο χρόνο σημείο ο Norris, με τους Verstappen, Hamilton, Perez και Russell να ακολουθούν. Εκτός έμειναν οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo (Raikkonen, Giovinazzi), οι δύο της Haas (Schumacher, Mazepin) και ο Tsunoda της AlphaTauri.

Q2

Ενδιάμεσα ελαστικά ήταν η επιλογή στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG κλήθηκαν άμεσα στα pits για άλλο σετ ενδιάμεσων ελαστικών. Οι πρώτες προσπάθειες όμως των Hamilton και Bottas δεν ήταν ικανές να τους εξασφάλισαν την πρόκριση στο Q3.

Τελικά, στην τελευταία τους προσπάθεια, κατάφεραν να σημειώσουν το 2ο και 3ο χρόνο αντίστοιχα, πίσω από τον Norris, που ήταν πάλι ο πιο γρήγορος.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός των δύο οδηγών της Ferrari (Leclerc-Sainz), όπως επίσης οι Latifi (Williams), Alonso (Alpine) και Stroll (Aston Martin).

Q3

Με τη βροχή να δυναμώνει και πάλι, οι ομάδες επέλεξαν βρόχινα ελαστικά στην τρίτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών.

Το ατύχημα του Lando Norris επέφερε τη διακοπή της διαδικασίας με κόκκινη σημαία. Όταν τα μονοθέσια βγήκαν πάλι στην πίστα, ο Verstappen «έκλεψε» την pole position από τον Russell. Ο Hamilton ήταν τρίτος και ο Ricciardo τέταρτος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!