O V6 κινητήρας του νέου Nissan Z (video)

Την εποχή του εξηλεκτρισμού, το σπορ coupe εφοδιάζεται με 400 ίππους από κινητήρα βενζίνης με διπλό turbo

O V6 κινητήρας του νέου Nissan Z (video)

Την εποχή του εξηλεκτρισμού, το σπορ coupe εφοδιάζεται με 400 ίππους από κινητήρα βενζίνης με διπλό turbo

To Nissan Z αρχίζει την πορεία του από την αγορά των ΗΠΑ, την άνοιξη του 2022. Το πισωκίνητο σπορ coupe που αποτελεί το διάδοχο του 370Ζ, εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα 3 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια διπλού turbo αποδίδει 400 ίππους στις 6.400 σ.α.λ. και 475 Nm ροπής από τις 1.600 έως τις 5.600 σ.α.λ.

Η Nissan δεν ανακοίνωσε τον ακριβή χρόνο για την επιτάχυνση από στάση, όμως εκτιμά ότι η διαδικασία 0-96 χλμ/ώρα θα ολοκληρώνεται πιο γρήγορα κατά 15%.

Το πισωκίνητο μοντέλο χρησιμοποιεί εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων στο βασικό του εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά υπάρχει η επιλογή του αυτόματου με 9 σχέσεις. Στο αυτόματο Nissan Z υπάρχουν δύο προγράμματα οδήγησης, το standard και το sport. Το πρώτο ταιριάζει στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη ή σε μεγάλα ταξίδια, ενώ το δεύτερο για απολαυστικές διαδρομές σε επαρχιακούς δρόμους.

Πάντως είναι αμφίβολο αν το νέο Nissan Z θα εισαχθεί στην Ευρώπη, καθώς οι υψηλές εκπομπές ρύπων αποτελούν ένα υψηλό εμπόδιο για το λανσάρισμά του.

Το νέο Nissan Z διατηρεί τη σιλουέτα των προκατόχων του, με το μακρύ καπό και την έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω. Δεν λείπουν βέβαια τα σύγχρονα στοιχεία, όπως τα φώτα LED. Ακόμη όμως και αυτά, με τα δύο ημικύκλια, αντλούν έμπνευση από την ιστορία της Nissan και συγκεκριμένα το 240ZG που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία της δεκαετία του ’70. Ομοίως, τα πίσω φώτα παραπέμπουν στο 300ΖΧ της γενιάς Ζ32. Στο επίπεδο εξοπλισμού Z Performance, η πίσω αεροτομή παράγει επιπλέον κάθετη δύναμη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!