Hennessey Venom F5: Ξεπούλησε το αμερικάνικο hypercar (video)

Έχουν βρεθεί οι ιδιοκτήτες και των 24 αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν

Hennessey Venom F5: Ξεπούλησε το αμερικάνικο hypercar (video)

Έχουν βρεθεί οι ιδιοκτήτες και των 24 αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν

Με την παρουσία δύο αυτοκινήτων παραγωγής, σε κίτρινο και μπλε χρώμα, στην εκδήλωση The Quail στην Καλιφόρνια, η Hennessey βρήκε τους πελάτες που αναζητούσε για να εξασφαλίσει το «sold out» του Venom F5. «Η παρουσία του αυτοκινήτου μας δίπλα σε τις Bugatti, Lamborghini και Koenigsegg, αποτέλεσε τιμή για όλη την ομάδα της Hennessey», δήλωσε ο John Hennessey, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικάνικης εταιρείας που έχει την έδρα της στο Τέξας.

Το αμερικάνικο hypercar θα κατασκευαστεί σε 24 αντίτυπα, με την τιμή του καθενός να ανέρχεται σε 2,1 εκατ. δολάρια. Ο V8 χωρητικότητας 6,6 λίτρων αποδίδει με τη βοήθεια διπλού turbo 1.817 ίππους και 1.617 Nm ροπής, με τη δύναμη να περνά στους πίσω τροχούς μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου. Το ελαφρύ αμάξωμα των 1.360 κιλών χρειάζεται 2,6 δλ. για να φθάσει από στάση τα 100 χλμ/ώρα.

Με τις πωλήσεις όλων των αυτοκινήτων να έχουν εξασφαλιστεί, πλέον οι μηχανικοί της Hennessey επιστρέφουν για τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης του Venom F5 στους δημόσιους δρόμους και τις πίστες. Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι το αμερικάνικο hypercar θα ξεπερνά σε μέγιστη ταχύτητα τα 500 χλμ/ώρα, κάτι που κυνηγά και η Bugatti με την Bolide.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!