Θωρακισμένη και 4×4: H νέα S-Class Guard

Η λιμουζίνα της Mercedes-Benz παρέχει προστασία από επιθέσεις με πολεμικά τυφέκια και εκρηκτικούς μηχανισμούς

Θωρακισμένη και 4×4: H νέα S-Class Guard

Η λιμουζίνα της Mercedes-Benz παρέχει προστασία από επιθέσεις με πολεμικά τυφέκια και εκρηκτικούς μηχανισμούς

Η Mercedes-Benz κατασκευάζει αυτοκίνητα με θωράκιση από το 1928, οπότε διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Τώρα με την S 680 GUARD 4MATIC παρουσιάζει τη θωρακισμένη έκδοση της S-Class, την οποία εφοδιάζει για πρώτη φορά με τετρακίνηση.

Κινητήρας της S 680 GUARD 4MATIC είναι ο V12 ισχύος 612 ίππων, ο οποίος αναλαμβάνει να κινήσει γρήγορα και με ασφάλεια το βαρύ – λόγω της θωράκισης – αμάξωμα. Το κόστος της θωρακισμένης S-Class είναι 457.100 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Η νέα S-Class Guard πληροί τις προδιαγραφές της κορυφαίας κατηγορίας προστασίας για πολιτικά οχήματα VR10, κατά την οποία τόσο το αμάξωμα όσο και τα παράθυρα αντέχουν σε επιθέσεις από πολεμικό τυφέκιο με διατρητικές σφαίρες. Επίσης η θωράκιση προστάτευσε επαρκώς τους επιβάτες από επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς (συμβατό με την τελευταία έκδοση του στάνταρ VPAM ERV). Για ευνόητους λόγους, τα κριτήρια αυτών των δοκιμών δεν δημοσιοποιούνται.

Οι δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της θωράκισης έγιναν από τον οργανισμό πιστοποίησης Beschussamt Ulm, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανδρείκελα στο εσωτερικό. Η S 680 Guard 4MATIC θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!