Η Volkswagen ανακοίνωσε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 20.000 ευρώ

Το φθηνό αμιγώς ηλεκτρικό της Volkswagen θα παρουσιαστεί το 2027 και έως το 2025 θα κυκλοφορήσει ηλεκτρικό κάτω από 25.000 ευρώ.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 20.000 ευρώ

Το φθηνό αμιγώς ηλεκτρικό της Volkswagen θα παρουσιαστεί το 2027 και έως το 2025 θα κυκλοφορήσει ηλεκτρικό κάτω από 25.000 ευρώ.

Δεν πρόλαβε να κλείσει μήνας από τότε που Renault και Volkswagen διέκοψαν τη συνεργασία τους για την δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τιμή που δεν θα ξεπερνούσε τις 20.000 ευρώ και ήδη η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παρουσιάσει το δικό της το 2027.

Ο στόχος για την Volkswagen είναι να βασιστεί σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η οικονομική και βιομηχανική επίδοση της Ευρώπης στην παγκόσμια αγορά. Παράλληλα μειώνεται τόσο το κόστος όσο και ο περιβαλλοντολογικός αντίκτυπος των μεγάλων διαδρομών μεταφοράς των εξαρτημάτων, ειδικά των μπαταριών, οι οποίες πρέπει να ταξιδέψουν από πολλά διαφορετικά εργοστάσια σε όλο τον κόσμο προκειμένου να καταλήξουν στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Εάν η Volkswagen καταφέρει να κατασκευάσει το μικρό φθηνό αμιγώς ηλεκτρικό της όχημα θα συντελέσει στην ευρεία διάδοση της ηλεκτροκίνησης σε όλη την Ευρώπη. Ο γερμανικός όμιλος ήδη εξετάζει πολλαπλές μεθόδους για την δημιουργία μιας «Οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης». Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ από την Volkswagen, θα κυκλοφορήσουν δύο νέα μικρομεσαία αυτοκίνητα από τη VW και την Cupra, αλλά και δύο μικρά SUV (από τη Skoda και την VW). Αυτά τα τέσσερα νέα οχήματα θα είναι κατασκευασμένα στην Ισπανία, θα κοστίζουν περί τα 25.000 ευρώ και θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2025.

Τι συμβαίνει όμως με το «αντίπαλο» πλέον δέος, αυτό της Renault; Μέχρι στιγμής, η γαλλική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θέλει να επαναφέρει το Twingo ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό supermini χαμηλού κόστους. Μετά το «ναυάγιο» της συνεργασίας με την Volkswagen, ο Διευθύνων Σύμβουλος  Luca se Meo μίλησε ανοιχτά για ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες ευρωπαϊκές μάρκες προκειμένου να ανταπεξέλθει στην «εισβολή» των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Twingo αναμένεται να φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2026 με τιμή μικρότερη από 20.000 ευρώ, ενώ το -επίσης ηλεκτρικό- Renault 5 E-Tech να ξεκινήσει τις πωλήσεις του τους επόμενους μήνες. Η τιμή εκκίνησης υπολογίζεται στα 25.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!