Μια πρώτη ματιά στο νέο Volkswagen Golf GTI Clubsport

Το νέο hot hatch της Volkswagen θα κάνει επίσημα ντεμπούτο στις 31 Μαΐου και θα είναι το πιο ισχυρό Golf χωρίς τετρακίνηση.

Μια πρώτη ματιά στο νέο Volkswagen Golf GTI Clubsport

Το νέο hot hatch της Volkswagen θα κάνει επίσημα ντεμπούτο στις 31 Μαΐου και θα είναι το πιο ισχυρό Golf χωρίς τετρακίνηση.

Το νέο Volkswagen Golf GTI Clubsport πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επίσημη αποκάλυψή του, στις 31 Μαΐου και η γερμανική εταιρεία δημοσίευσε επίσημες φωτογραφίες οι οποίες μας δίνουν μια πιο πλήρη εικόνα του νέου «καυτού» Golf.

Ήδη η Volkswagen δημοσίευσε πριν μερικές μέρες ένα βίντεο, στο οποίο έδειχνε το νέο Golf GTI Clubsport στο Nurburgring, ωστόσο το όχημα ήταν κρυμμένο με πίξελ, «κόβοντας» την απευθείας οπτική επαφή.

Οι επίσημες φωτογραφίες δείχνουν το νέο hot hatch με καμουφλαρισμένο μεν αμάξωμα, αλλά χωρίς πίξελ, επομένως μπορούμε να εντοπίσουμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το «απλό» GTI.

Στο μπροστινό μέρος, ο προφυλακτήρας έχει διαφορετικό σχεδιασμό με μεγαλύτερους αεραγωγούς, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι ανασχεδιασμένα, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Το σήμα της VW είναι επίσης φωτιζόμενο, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή, η οποία σύμφωνα με την Volkswagen βελτιώνει την αρνητική άντωση και επομένως, το κράτημα.

Στον βασικό εξοπλισμό το Clubsport «πατάει» σε τροχούς 19 ιντσών, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν οι ζάντες Queenstown και Warmenau. Οι πρώτες είναι σχεδιασμένες με 5 ημικύκλια τα οποία θυμίζουν τις Detroit ζάντες του Golf GTI 5ης γενιάς, ενώ οι δεύτερες είναι σφυρήλατες και ζυγίζουν μόλις 8 κιλά η κάθε μία.

Κάτω από το καπό περιμένουμε να δούμε έναν πιο ισχυρό κινητήρα από αυτόν που βρίσκεται στο τωρινό GTI ο οποίος παράγει 265 ίππους. Η ισχύς θα μεταδίδεται στον δρόμο μέσω του ίδιου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η Volkswagen δήλωσε μάλιστα ότι το νέο Clubsport θα είναι το πιο ισχυρό εμπροσθοκίνητο hatchback στην ιστορία της μάρκας.

Η Volkswagen θα αποκαλύψει το νέο «καυτό» Golf, με αφορμή τον αγώνα αντοχής 24 ωρών στην πίστα της Νυρεμβέργης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!