Έρχεται στα τέλη του 2021 το αποκλειστικά υβριδικό Honda HR-V

Η τεχνολογία e:HEV χαρίζει στο compact SUV ισχύ 131 ίππων και μέση κατανάλωση 5,4 λ/100 χλμ.

Έρχεται στα τέλη του 2021 το αποκλειστικά υβριδικό Honda HR-V

Η τεχνολογία e:HEV χαρίζει στο compact SUV ισχύ 131 ίππων και μέση κατανάλωση 5,4 λ/100 χλμ.

Η Honda ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουργιο HR-V, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη από τα τέλη του 2021, θα είναι αποκλειστικά εξοπλισμένο με το υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV της εταιρείας. Με τον τρόπο αυτό το συμπαγές SUV προσφέρει έναν συνδυασμό απόδοσης επιδόσεων σε αυτήν την εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία.

Το νέο υβριδικό σύστημα HR-V e: HEV παράγει ισχύ 131 ίππων, σε συνδυασμό με 253 Nm ροπής και προσφέρει στο SUV επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,6 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση καυσίμου είναι 5,4 λίτρα /100 χλμ (στον κύκλο WLTP) και οι εκπομπές CO2 είναι από 122 γρ. /χλμ (σε WLTP), κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο Honda HR-V

Το νέο HR-V είναι το τελευταίο μοντέλο που εντάχθηκε στην οικογένεια e: HEV, και μαζί με τα CR-V και Jazz θα είναι διαθέσιμα μόνο υβριδικά. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που λειτουργούν παράλληλα με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μια μπαταρία ιόντων λιθίου, ενώ οδηγός έχει στη διάθεση του τρία προγράμματα οδήγησης, Sport, Normal και Econ .

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει ήδη αποδειχθεί αποδοτικό στο νέο Jazz, αλλά για το HR-V ο αριθμός των κυψελών μπαταρίας έχει αυξηθεί από 48 σε 60 για να καλύψει τις ανάγκες του μεγαλύτερου μοντέλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!