BMW M2 με βελτιώσεις δια χειρός AC Schnitzer

O Γερμανικός βελτιωτικός οίκος αναβαθμίζει την BMW M2 για χρήση σε δρόμο και πίστα, με 2 μοντέλα να ενοικιάζονται σε Nürburgring και Spa.

BMW M2 με βελτιώσεις δια χειρός AC Schnitzer

O Γερμανικός βελτιωτικός οίκος αναβαθμίζει την BMW M2 για χρήση σε δρόμο και πίστα, με 2 μοντέλα να ενοικιάζονται σε Nürburgring και Spa.

Οι μηχανικοί της AC Schnitzer ανέλαβαν, σε συνεργασία με την RSR Nurburg GmbH, να βελτιώσουν την BMW M2, μετά από την έναρξη των περιόδων των trackdays που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη. Για την περίσταση χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα απόλυτα νόμιμα για χρήση στον δρόμο, αλλά και αρκετά ικανά ώστε να βελτιώνουν την απόδοση στην πίστα. Εκεί δοκιμάζονται, άλλωστε, από την AC Schnitzer, πριν βγουν στην παραγωγή.

Οι δύο BMW M2 Tracktools της RSR ντύθηκαν με αεροδυναμικά βοηθήματα AC Schnitzer που βελτιώνουν συνολικά την απόδοση του αυτοκινήτου. Στο εμπρός μέρος διαθέτουν ένα χαμηλό spoiler, αλλά και πτερύγια στους πλαϊνούς αεραγωγούς του προφυλακτήρα. Πίσω οι αλλαγές είναι ακόμα πιο έντονες, μια μεγάλη αεροτομή από ανθρακονήματα, που διαθέτει και «Gurney flap»πτερύγια για την βελτίωση της αεροδυναμικής άντωσης – και έναν εντυπωσιακό αεροδυναμικό διαχύτη να πλαισιώνει τις ανθρακονημάτινες απολήξεις της εξάτμισης, που έχουν διάμετρο 110 mm.

Από την γκάμα των ζαντών της AC Schnitzer επιλέχθηκαν οι πεντάκτινες AC1 σε διαστάσεις 10×20″, οι οποίες ντύνονται με λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2 σε διαστάσεις 285/30 R20, και φροντίζουν για το κράτημα της BMW M2, σε συνδυασμό με μια αγωνιστική ανάρτηση της KW. Και για να μην περνούν από πουθενά απαρατήρητες, οι δύο Μ2 Tracktool της RSR είναι ντυμένες σε διαφορετικά αγωνιστικά χρώματα, στα οποία ξεχωρίζουν τα λογότυπα της AC Schnitzer.

Το περιβάλλον του οδηγού έχει αναβαθμιστεί αισθητικά με πεντάλ, υποπόδιο και αλουμινένιο κάλυμμα για το χειριστήριο του iDrive από την AC Schnitzer, ενώ η υπόλοιπη καμπίνα παραπέμπει σε αγωνιστικό αυτοκίνητο χάρη στα σταθερά bucket καθίσματα, τις ζώνες 4 σημείων και τον κλωβό ασφαλείας.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα απολαύσει κάθε οδηγός, νοικιάζοντας κάποια από τις δύο BMW M2 Tracktools της RSR για να την οδηγήσει στον δρόμο, ή στις πίστες του Nürburgring και του Spa-Francorchamps. Κάθε κάτοχος μιας BMW M2 μπορεί να επιλέξει τα βελτιωτικά αξεσουάρ της AC Schnitzer για να διαμορφώσει και τη δική του.

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα της AC Schnitzer εισάγονται από την Τεχνολογία Sport Αυτοκινήτων ΑΕ, μια εταιρεία του Spanos Group.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!