Τι γνωρίζουμε για το επερχόμενο ηλεκτρικό Nissan Micra

To πολύ επιτυχημένο supermini της Nissan αναμένεται να μεταμορφωθεί σε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με χαμηλή τιμή, το οποίο θα αποκαλυφθεί αργότερα φέτος.

Τι γνωρίζουμε για το επερχόμενο ηλεκτρικό Nissan Micra

To πολύ επιτυχημένο supermini της Nissan αναμένεται να μεταμορφωθεί σε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με χαμηλή τιμή, το οποίο θα αποκαλυφθεί αργότερα φέτος.

Τον προσεχή καιρό, η Nissan θα παρουσιάσει πέντε ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και το πρώτο εξ αυτών αναμένεται να είναι το νέο Nissan Micra, το οποίο θα αποκαλυφθεί αργότερα φέτος. Η Nissan έχει αποκαλύψει ορισμένες teaser φωτογραφίες του ηλεκτρικού supermini, που διαθέτει στρογγυλεμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Nissan αποκάλυψε επίσης το Concept 20-23, το οποίο δείχνει πως θα μπορούσε να διαμορφωθεί το αμάξωμα μίας «καυτής» έκδοσης του νέου ηλεκτρικού supermini της εταιρείας. Αν και δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι η Nissan θα χρησιμοποιήσει το όνομα Micra για το μικρό EV, κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξει να διατηρήσει τη δημοφιλή ονομασία.

Το ηλεκτρικό Micra θα έχει πολλούς αντιπάλους, όπως τα Opel Corsa, Peugeot E-208, MINI Electric, Volkswagen ID.2, Cupra Raval, και θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα AmpR Small Platform με το Renault 5, δεδομένης της συμμαχίας της γαλλικής εταιρείας με τη Nissan.

Αυτή η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μπαταρία 52 kWh, που παρέχει αυτονομία έως 400 χλμ., ενώ ενδέχεται να κυκλοφορήσει επίσης μία πιο προσιτή έκδοση με μπαταρία 40 kWh και αυτονομία 300 χλμ. Οι επίσημες εικόνες της Nissan δείχνουν ένα στρογγυλεμένο σχεδιασμό, που μοιάζει περισσότερο με το Ariya παρά με το γεμάτο γωνίες Renault 5.

Renault και Nissan αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος κατασκευής της πλατφόρμας AmpR είναι κατά 30% χαμηλότερο από την ηλεκτρική έκδοση της CMF-B την οποία αντικαθιστά. Αυτό σημαίνει ότι τα μικρά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα AmpR θα μπορούν να διατεθούν σε χαμηλές τιμές, που θα είναι παραπλήσιες των αντίστοιχων βενζινοκίνητων μοντέλων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!