Mercedes-Benz GLE: Ετοιμάζεται δεύτερο facelift

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι η Mercedes-Benz ετοιμάζει μικρές αλλαγές για το μεσαίου μεγέθους SUV, οι οποίες περιορίζονται στο εμπρός μέρος.

Mercedes-Benz GLE: Ετοιμάζεται δεύτερο facelift

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι η Mercedes-Benz ετοιμάζει μικρές αλλαγές για το μεσαίου μεγέθους SUV, οι οποίες περιορίζονται στο εμπρός μέρος.

H Mercedes-Benz GLE είναι ένα από τα πιο δημοφιλή SUV της γερμανικής εταιρείας. Το 2023 η γερμανική εταιρεία έκανε μια εκτεταμένη ανανέωση στην GLE, την οποία έχουμε δοκιμάσει και στο Motorone.

Η ανανέωση αυτή περιλαμβάνει νέους πετρελαιοκινητήρες αλλά και ήπια υβριδικούς βενζινοκινητήρες, αναβαθμισμένη τεχνολογία για τα plug-in υβριδικά σύνολα, αερανάρτηση σε όλη την γκάμα και την πιο νέα έκδοση του συστήματος infotainment MBUX.

Το δημοφιλές D-SUV της Mercedes-Benz όμως φαίνεται πως θα δεχθεί άλλη μια ανανέωση σύντομα, αν και όχι τόσο εκτεταμένη. Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν την GLE με καλυμμένο εμπρός προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα. Αυτά φαίνεται πως θα είναι και τα μόνα που θα τροποποιηθούν, καθώς όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο εμφανίζεται χωρίς καμουφλάζ.

Από ό,τι εμφανίζεται στις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο δοκιμής είναι έκδοση AMG-λόγω κυρίως της πιο επιθετικής μάσκας τύπου «Panamerica», τις ζάντες αλουμινίου με φινίρισμα διαμαντένιας κοπής και τις βαμμένες δαγκάνες φρένων.

Η παρούσα Mercedes-Benz GLE βρίσκεται στην δεύτερη γενιά της, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019. Οι κύριοι ανταγωνιστές του SUV μεσαίου μεγέθους είναι η Lexus RX, το Range Rover Sport, η Alfa Romeo Stelvio, η Maserati Levante, η BMW X5 και το Audi Q7. Τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα μοντέλα έχουν και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με την Mercedes-Benz να τα ανταγωνίζεται με την EQE.

Mercedes-Benz

Η αναβάθμιση αυτή έχει ως στόχο να δώσει ζωή στην GLE πέρα από το 2025, καθώς περίπου σε εκείνο το χρονικό διάστημα θα αντικατασταθεί από ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Από όσα ξέρουμε μάλιστα, ο αντικαταστάτης της GLE θα βασίζεται στην αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα MB.EA της Mercedes-Benz.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!