Το νέο Opel Grandland θα μεγαλώσει σε διαστάσεις

Η επόμενη γενιά του Opel Grandland θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και η αποκλειστική μας εικόνα δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει όταν φτάσει αργότερα φέτος.

Το νέο Opel Grandland θα μεγαλώσει σε διαστάσεις

Η επόμενη γενιά του Opel Grandland θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και η αποκλειστική μας εικόνα δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει όταν φτάσει αργότερα φέτος.

Η Opel θα αυξήσει την επίθεσή της στην κατηγορία των SUV τους επόμενους μήνες με το λανσάρισμα δύο νέων μοντέλων. Επικεφαλής της επίθεσης θα είναι το Frontera, ο αντικαταστάτης του Crossland. Αλλά η Opel ελπίζει να ενισχύσει περαιτέρω τα κέρδη της με την ανανέωση της ναυαρχίδας της, του Grandland, όπως δείχνει η αποκλειστική μας εικόνα.

Βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα STLA Medium με το επερχόμενο Peugeot 5008, η επόμενη γενιά του Opel Grandland θα μεγαλώσει σε μήκος περίπου στα 4,7 μέτρα. Ωστόσο, το Auto Express έχει μάθει ότι η Opel δε θα προσφέρει την επιλογή των επτά θέσεων και αντ’ αυτού θα δώσει προτεραιότητα στον χώρο αποσκευών και στον χώρο για όσους βρίσκονται στη δεύτερη σειρά. Αυτό θα ενισχυθεί με την επιμήκυνση του μεταξονίου του σημερινού αυτοκινήτου.

Οπτικά, το Grandland θα γίνει πιο τετραγωνισμένο και ογκώδες. Ενώ οι υπάρχουσες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκρύπτουν τις ιδιαιτερότητες της σχεδίασης του αυτοκινήτου, μπορούμε να διακρίνουμε το εμπνευσμένο από το Mokka εμπρός μέρος, με ένα πιο όρθιο πάνελ «Vizor» και αιχμηρά φώτα LED. Το καπό θα είναι πιο επίπεδο και υψηλότερα τοποθετημένο, συναντώντας ένα κεκλιμένο παρμπρίζ και μια υπερυψωμένη γραμμή οροφής.

Η οροφή παραμένει ψηλή μέχρι την πίσω πόρτα, η οποία πέφτει απότομα για να διασφαλίσει ότι ο χώρος αποσκευών του νέου Grandland θα είναι μεγάλος: δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 500 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου παραμένει μυστικό, αν και αναμένεται ότι το SUV θα κληρονομήσει μια λεπτή υπογραφή φωτισμού, όπως αυτή που συναντάμε στα Corsa και Mokka.

Opel Grandland 2024 spyshot

Το σχήμα και το μέγεθος του Grandland σημαίνει ότι αυτή τη φορά θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτοκίνητα όπως το Nissan Qashqai και το μεγαλύτερο X-Trail. Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτά τα μοντέλα, το μεγαλύτερο SUV της Opel θα προσφέρεται τόσο ως υβριδικό όσο και ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Μπορούμε να κοιτάξουμε τα αδέρφια του Grandland στον όμιλο Stellantis για να πάρουμε μια ιδέα για τις λεπτομέρειες: είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντικατοπτρίζει τη γκάμα κινητήρων του τελευταίου 5008, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρική επιλογής με διπλό κινητήρα απόδοσης 326 ίππων.

Opel Grandland 2024 spyshot

Εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία 98 kWh, το Grandland Electric θα μπορεί να διανύσει 645 χλμ. με μία φόρτιση. Θα προσφέρεται επίσης μοντέλο με μονό κινητήρα, είτε με την μπαταρία 98 kWh (που παράγει 220 ίππους) είτε με μια πιο προσιτή μονάδα 73 kWh (204 ίππων) ικανή για 515 χλμ. αυτονομίας.

Παράλληλα με τις ηλεκτρικές προτάσεις, η Opel θα εφοδιάσει το Grandland με μια επιλογή υβριδικών κινητήριων μονάδων. Μπορούμε να περιμένουμε ένα ήπια υβριδικό σύστημα με βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με 136 ίππους, καθώς και ένα plug-in υβριδικό σύστημα με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που προσφέρει τουλάχιστον 64 χλμ. (και πιθανώς περισσότερα) αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας. Παρά την τοποθέτηση του SUV στη γκάμα της Opel, δεν περιμένουμε κινητήρες diesel.

Opel Grandland 2024 spyshot

Το εσωτερικό θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του απερχόμενου Grandland, με περισσότερη τεχνολογία και ανώτερη ποιότητα. Αυτό θα βοηθήσει να δικαιολογηθεί η αυξημένη τιμή. Αναμένονται διπλές οθόνες, με πλήρως ψηφιακούς επιλογείς και ασύρματη συνδεσιμότητα smaprtphone.

Το Grandland θα αποκαλυφθεί την άνοιξη, περίπου την ίδια εποχή με το Frontera, ένα crossover με τετραγωνισμένες γραμμές που θα μοιράζεται την πλατφόρμα Smart Car με το νέο Citroen C3. Μαζί με το Mokka, τα δύο νέα Opel θα συμπληρώσουν μια τριμελή γκάμα SUV.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!