Έρχεται το τετρακίνητο Jeep Avenger 4xe

Tη γκάμα του νέου Jeep Avenger θα συμπληρώσει μία τετρακίνητη έκδοση, που θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στα τέλη του 2024.

Έρχεται το τετρακίνητο Jeep Avenger 4xe

Tη γκάμα του νέου Jeep Avenger θα συμπληρώσει μία τετρακίνητη έκδοση, που θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στα τέλη του 2024.

Το Jeep Avenger είναι διαθέσιμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης καθώς και σε βενζινοκίνητη και ήπια υβριδική έκδοση, αλλά κάποιοι θα ήθελαν και τετρακίνηση στο crossover, και αυτή θα καταφθάσει με το νέο Avenger 4xe.

Με ένα σκίτσο, η Jeep μας δείχνει πώς θα μοιάζει το νέο Avenger 4xe και φαίνεται να είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το 4xe Concept που αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2023. Όπως και εκείνο το αυτοκίνητο, το 4xe που είναι έτοιμο για παραγωγή θα αποκτήσει μία ειδικά διαμορφωμένη μάσκα εμπρός, καθώς και ογκώδη εκτός δρόμου ελαστικά και ράγες οροφής.

Το Avenger 4xe εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 136 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 21 kW ο καθένας (29 ίππους). Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Avenger.

Χάρη στην τεχνολογία «power looping», ο πίσω ηλεκτροκινητήρας μπορεί να τροφοδοτείται συνεχώς με ενέργεια, οπότε το Avenger 4xe είναι τετρακίνητο χωρίς περιορισμούς που αφορούν στο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος.

Το εσωτερικό του 4xe concept δεν είχε αποκαλυφθεί ποτέ, αλλά το αυτοκίνητο παραγωγής θα πρέπει να αποκτήσει τις ίδιες διπλές οθόνες 10,25 ιντσών που συναντάμε στην υπάρχουσα σειρά Avenger. Υπάρχει πιθανότητα ο χώρος αποσκευών να μειωθεί λόγω του πιο ογκώδους και πολύπλοκου συστήματος κίνησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!