Τι ακριβώς συνέβη με τον 73χρονο που οδηγούσε αντίθετα στη Λ. Βασ. Σοφίας

Ο 73χρονος οδηγός συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 12.560 ευρώ.

Τι ακριβώς συνέβη με τον 73χρονο που οδηγούσε αντίθετα στη Λ. Βασ. Σοφίας

Ο 73χρονος οδηγός συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 12.560 ευρώ.

Το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 73χρονος ημεδαπός οδηγός, ύστερα από καταδίωξη, για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο 73χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο κέντρο της Αθήνας, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας. Οι αστυνομικοί κάλεσαν με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα του, ωστόσο εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο 73χρονος, αφού διήλθε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων και εισήλθε στην Αττική Οδό για να καταλήξει στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με άλλο όχημα η πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α.. Συνολικά, του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ. Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να του αφαιρεθεί δια βίου η άδεια ικανότητας οδήγησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!