750 νέες κάμερες στην Αθήνα για την ασφάλεια και τις τροχαίες παραβάσεις

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, το νέο σύστημα καμερών θα βοηθήσει και σε ό,τι αφορά στις τροχαίες παραβάσεις, την ηχορύπανση, την παρατήρηση της κυκλοφορίας, αλλά και στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

750 νέες κάμερες στην Αθήνα για την ασφάλεια και τις τροχαίες παραβάσεις

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, το νέο σύστημα καμερών θα βοηθήσει και σε ό,τι αφορά στις τροχαίες παραβάσεις, την ηχορύπανση, την παρατήρηση της κυκλοφορίας, αλλά και στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Την τοποθέτηση 750 καμερών προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στον ΣΚΑΪ 100,3. Όπως είπε ο Υπουργός, πρόκειται να εγκατασταθεί ένα διευρυμένο σύστημα επιτήρησης μέσω καμερών στην Αττική, με έμφαση βέβαια στην Αθήνα. Το σύστημα θα αποτελείται τόσο από νέες κάμερες όσο και από υπάρχουσες που δεν λειτουργούν αλλά θα επανενεργοποιηθούν. Σκοπός είναι η υποβοήθηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε ό,τι αφορά στις τροχαίες παραβάσεις, την ηχορύπανση, την παρατήρηση της κυκλοφορίας, αλλά και κάμερες που θα βοηθήσουν το αστυνομικό έργο στην αντιμετώπιση, την καταδίωξη, την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος.

Δείτε παρακάτω τι είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός, Γιάννης Οικονόμου:

«Είναι προτεραιότητά μας, την οποία έχουμε μοιραστεί και με τον Δήμαρχο της Αθήνας -υπάρχει πλήρης συναντίληψη με τον κ. Μπακογιάννη- για να εγκαταστήσουμε και να λειτουργήσουμε ένα διευρυμένο σύστημα επιτήρησης, μέσω καμερών, στην Αττική και βεβαίως, στη μεγάλη του πλειονότητα, στην Αθήνα. Κάμερες που θα επανενεργοποιηθούν, από αυτές που δεν λειτουργούν, καινούριες κάμερες, οι οποίες θα είναι και για την υποβοήθηση σε ό,τι αφορά στις τροχαίες παραβάσεις, την ηχορύπανση, την παρατήρηση της κυκλοφορίας, αλλά και κάμερες που θα βοηθήσουν πάρα πολύ το αστυνομικό έργο στην αντιμετώπιση, την καταδίωξη, την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος.

Υπάρχει επισήμανση των σημείων, με βάση τη στατιστική ανάλυση των περιστατικών που έχει γίνει από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί, προφανώς, με το Δήμο της Αθήνας και με άλλους Δήμους, θα ανταλλάξουμε πληροφορίες και στοιχεία και θα πάρουμε και τις δικές τους προτεραιότητες και παρατηρήσεις υπόψιν μας. Υπάρχουν μία σειρά από τεχνικές προδιαγραφές που καταγράφουμε, με βάση την λειτουργία άλλων συστημάτων στο εξωτερικό, και ήδη η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε επικοινωνία με άλλες αστυνομίες ευρωπαϊκών πρωτευουσών, όπου τα δίκτυα εκεί λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά, με αποτελεσματικότερο αυτό του Λονδίνου, χωρίς να είναι το μόνο. Υπάρχει μία ομάδα που μελετά όλα τα νομικά ζητήματα για να είμαστε σύμφωνοι με τις πρόνοιες και τις προβλέψεις του Συντάγματος και των Νόμων για τα προσωπικά δεδομένα και όλα τα υπόλοιπα. Κάνουμε ό,τι απαιτείται προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός.

Σκοπός μας είναι σταδιακά να τοποθετούνται οι κάμερες. Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι διαγωνισμοί που απαιτούν ένα χρονικό ορίζοντα 12-18 μηνών, αλλά θα κοιτάξουμε πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να τρέξουμε. Είναι βασική μας προτεραιότητα μέσα στη θητεία να το προλάβουμε. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε σταδιακά να αρχίσουν να  τοποθετούνται κάμερες. Μην πάμε και για τις 750-780 μονομιάς, όσες είναι όλες μαζί, αλλά να βρούμε τρόπους και μηχανισμούς ώστε σταδιακά να τοποθετούνται και ταυτόχρονα να κάνουμε μία δουλειά που θα είναι ολοκληρωμένη, διότι δεν είναι μόνο να καταγράφουν. Είναι να μεταδίδουν και την εικόνα σωστά εκεί που πρέπει να μεταδίδουν. Θα πάμε σε μία συνολικότερη αναβάθμιση όλων αυτών των υποδομών, που όχι απλώς είναι κρίσιμες για να έχουμε πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες ασφάλειας παντού. Αυτό το σύστημα θα αλλάξει το υπόδειγμα αστυνόμευσης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Αθήνα, μαζί με την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις γειτονιές, τους δρόμους, τις πλατείες».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!