Το νέο Ford Explorer στην Ελλάδα

Επίσημη πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού Crossover της Ford την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Το νέο Ford Explorer στην Ελλάδα

Επίσημη πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού Crossover της Ford την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Το ολοκαίνουριo Explorer, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford – μετά την Mustang Mach-E – πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του στην Ελλάδα.

Το νέο Explorer κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο περίπτερο της Ford στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023» που φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο – Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO).

Το ηλεκτρικό crossover ανήκει στην κατηγορία “C” και με μήκος περίπου 4,5 μ. έχει αντίστοιχο μέγεθος με το Kuga. Βασίζεται σε πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, με την οποία η Ford έχει ήδη συνεργασία σε διάφορα projects, ενώ η παραγωγή του γίνεται στην Κολωνία, στο Κέντρο Εξηλεκτρισμού της Ford, όπου έχει γίνει συνολική προϊοντική επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο Explorer διακρίνεται για την όμορφη σχεδίαση εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν η λιτή αισθητική, οι πολλές και πρακτικές θήκες, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 5’’ και η μεγάλη, κινητή οθόνη αφής 15’’ για το σύστημα πολυμέσων SYNC. Μεγάλοι είναι οι χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (450 λίτρα).

Η γκάμα συστημάτων κίνησης περιλαμβάνει τρεις επιλογές:

  • Ένας ηλεκτροκινητήρας 170 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς.
  • Ένας ηλεκτροκινητήρας 286 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς.
  • Δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 340 ίππων και τετρακίνηση.

Η μπαταρία του φορτίζει από το 10% στο 80% σε 25’ και αναμένεται να προσφέρει μέση αυτονομία έως και 500 km.

Το Explorer είναι ήδη διαθέσιμο για online κράτηση στη διεύθυνση: www.ford.gr/cars/electric-explorer. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν επίσημα στα τέλη του έτους με αρχική τιμή κάτω από 45.000 €, ενώ θα υπάρχουν δύο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις: Explorer και Explorer Premium, Οι παραδόσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!