«Parking»: Μια ταινία γεμάτη άγχος, νεύρα και χαμένο καύσιμο

Πλέον, η κράτηση θέσης στάθμευσης και η πληρωμή γίνεται πανεύκολα μέσω του Νο1 app ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ελλάδα, του ParkPal, με χρέωση ανά λεπτό!

«Parking»: Μια ταινία γεμάτη άγχος, νεύρα και χαμένο καύσιμο

Πλέον, η κράτηση θέσης στάθμευσης και η πληρωμή γίνεται πανεύκολα μέσω του Νο1 app ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ελλάδα, του ParkPal, με χρέωση ανά λεπτό!

Το έργο «Που θα παρκάρω σήμερα;» διαδραματίζεται συνεχώς στους δρόμους της πόλης. Το ξέρεις καλά. Το ζεις καθημερινά άλλωστε. Έχεις γνωριστεί με όλους τους περιπτεράδες που σε προμηθεύουν με ξυστές κάρτες στάθμευσης και η συλλογή σου από κλήσεις παράνομης στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλη.

Και σίγουρα σου έχει τύχει μετά από 30 λεπτά αναζήτησης πάρκινγκ, να βρίσκεις την πολυπόθητη θέση και να ακούς αγγέλους να ψέλνουν «αλληλούια» ή να βγάζεις μια selfie και την ανεβάζεις στα SoMe με hashtag #vrikathesistinTsimiskiThaseveste

Κακά τα ψέματα. Το να παρκάρουμε εύκολα παίζει σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία μας. Το αυτοκίνητο είναι αυτοκίνητο. Σου προσφέρει ανεξαρτησία, σε «οδηγεί» στο σπίτι όταν έξω δεν κυκλοφορεί ψυχή, «κουβαλάει» από το μεσημεριανό ταπεράκι και το στρώμα της γιόγκα έως την οικογένεια και το σκύλο σου. Δυστυχώς, όσο και να θέλουμε να αφήσουμε το αμάξι μας στην πυλωτή και να μετακινηθούμε με τα ΜΜΜ, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Και όμως… η λύση της στάθμευσης ήρθε από την πόλη που κάποτε είχε τεράστιο πρόβλημα στο parking: τη Θεσσαλονίκη! Το Σύστημα Ελεγχόμενης Θέσης Parking (Thesis) εξελίχθηκε για να λύσει το βασικότερο μειονέκτημα της αγαπημένης μας πόλης. Και το κατάφερε!

Θα θυμάστε βέβαια ότι ένα από τα «αξιοθέατα» της συμπρωτεύουσας, ήταν το διπλοπαρκάρισμα με τον τηλεφωνικό αριθμό στο παρμπρίζ του οχήματος του οδηγού που είχε «κλείσει» ένα άλλο, σωστά παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Δηλαδή, εάν το καλοσκεφτεί κάποιος, η μισή Θεσσαλονίκη, είχε τα τηλέφωνα της άλλης μισής!

Τώρα όμως η εικόνα του τηλεφώνου στο παρμπρίζ οδεύει στο να περάσει στο πάνθεον των… Σαλονικιώτικων αστικών μύθων. Πλέον, η κράτηση θέσης και η πληρωμή γίνεται πανεύκολα μέσω του Νο1 app ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ελλάδα, του ParkPal, με χρέωση ανά λεπτό! Χρησιμοποιώντας δηλαδή ο χρήστης την εφαρμογή ParkPal, μπορεί να εντοπίσει θέση πάρκινγκ, για την οποία θα πληρώσει για όσο χρόνο ακριβώς παρκάρει το όχημά του, ανά λεπτό και όχι με «ταρίφα» ώρας.

Χωρίς καμία δυσκολία. Ας είναι καλά η ψηφιακή τεχνολογία που τα έχει κάνει όλα απλά:

Κατεβάζεις το app και δημιουργείς λογαριασμό μόνο με το email σου. Πληκτρολογείς τον κωδικό ασφαλείας που θα λάβεις και… αυτό ήταν! Τώρα μπορείς να προσθέσεις χρήματα στο e-wallet (διατίθεται και κάρτα ParkPal) και να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής: να βρεις θέση παρκαρίσματος και να πληρώσεις το αντίτιμο που αντιστοιχεί στο χρόνο που χρησιμοποίησες το parking. Η εφαρμογή θα σε ενημερώνει για το ωράριο των επισκεπτών και το πότε θα μπορείς να παρκάρεις εντελώς δωρεάν. Η χρήση του PP app είναι φιλική και τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσεις είναι 100% κατανοητά.

Δες εδώ το αναλυτικό βίντεο του MotorOne, που θα σε «εκπαιδεύσει» να χειρίζεσαι το app PP από την πρώτη κιόλας είσοδο στην εφαρμογή, με κλειστά τα μάτια.  

Επίσης μπορείς να καταχωρίσεις όσες πινακίδες αυτοκινήτου θέλεις, στην περίπτωση που στην ιδιοκτησία σου ή στην παρέα υπάρχουν πάνω από ένα όχημα. Και εάν περνάς καλά και δεν θέλεις ακόμα να φύγεις από εκεί που βρίσκεσαι, κάνεις επέκταση του χρόνου στάθμευσης από το κινητό. Δεν είναι καταπληκτικό;

Χάρη στον πιο έξυπνο φίλο της πόλης, το ParkPal. Και είναι και… οικονομικός φίλος, καθώς η ώρα παρκαρίσματος κοστολογείται -περίπου- 1,70 €/ώρα! Να τονίσουμε όμως, για ακόμη μια φορά, ότι εάν θελήσεις να παρκάρεις για πχ. μόνο για 5 λεπτά, θα πληρώσεις μόνο για 5 λεπτά, δηλαδή το αντίστοιχο ποσό: λιγότερο από 15 λεπτά του ευρώ!

Κατέβασε το app της ParkPall σήμερα κιόλας. Η αρχή έγινε στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται σύντομα να εφαρμόζεται το smart parking και σε άλλες πόλεις.

Τώρα ναι… μπορείς να αλλάξεις το φινάλε του έργου «Που θα παρκάρω σήμερα;». Οικονομικά, ξέγνοιαστα και εύκολα, με το ParkPal.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!