Mercedes-Benz GLA: Κορυφαία Luxury εμπειρία μέσω της τεχνολογικής υπεροχής

Η GLA ορίζει ιδανικά τη σύγχρονη μορφή της πολυτέλειας με την προηγμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει – και είναι άμεσα διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο της Mercedes-Benz Ελλάς.

Mercedes-Benz GLA: Κορυφαία Luxury εμπειρία μέσω της τεχνολογικής υπεροχής

Η GLA ορίζει ιδανικά τη σύγχρονη μορφή της πολυτέλειας με την προηγμένη τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει – και είναι άμεσα διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο της Mercedes-Benz Ελλάς.

Οι ισχυρές αξίες είναι διαχρονικές. Τρανή απόδειξη, η MercedesBenz GLA! Το C-SUV που ορίζει την πολυτέλεια στην κατηγορία της και είναι σαν να παρουσιάστηκε μόλις χτες. Το συμπαγές μοντέλο του Άστρου της Στουτγάρδης παραμένει αξεπέραστο, όχι μόνο στον τομέα της αισθητικής, αλλά και λόγω της luxury εμπειρίας που προσφέρει μέσω της παραδοσιακά κορυφαίας ποιότητας, της αδιαπραγμάτευτης ασφάλειας και – κυρίως – μέσω της τεχνολογικής της υπεροχής.

Κάθε σημείο, κάθε πτυχή που κρύβεται κάτω από το δυναμικό αμάξωμα με τη γοητευτική σιλουέτα, έχει σχεδιαστεί με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και συμβάλλει σε αυτό το ιδιαίτερο, ζεστό συναίσθημα άνεσης και σιγουριάς που απολαμβάνουν ο οδηγός και οι επιβάτες, στο ευρύχωρο και πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό της GLA.

Η μοντέρνα σχεδίαση και η ψηφιακή καινοτομία έχουν βέβαια τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καμπίνα του Γερμανικού SUV. Το ενιαίο ταμπλό με τις εσοχές υποδέχεται την εντελώς ανεξάρτητη μονάδα οθονών του πρωτοποριακού MercedesBenz User Experience (MBUX).

Ταυτόχρονα, αποτελεί πρεσβευτή της απαράμιλλης ποιότητας και της μοναδικής αίσθησης cocooning, με την εξαιρετικά ποιοτική επένδυση στην πλευρά του συνοδηγού και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, που εκτείνεται στις πόρτες και ρυθμίζεται σε απόχρωση για να ταιριάζει στη διάθεση των επιβαινόντων.

Το MBUX περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό της GLA και αποτελείται από μια ανεξάρτητη διπλή οθόνη που μοιάζει να αιωρείται από το ταμπλό.

Εμπρός από τον οδηγό βρίσκεται ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων (έως 10,25’’) που διακρίνεται για την πληθώρα ενδείξεων αλλά και για τις δυνατότητες παραμετροποίησης. Η δεύτερη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό είναι αφής (έως 10,25’’) και ενσωματώνει τις λειτουργίες συνδεσιμότητας, πλοήγησης, επικοινωνίας, και διαχείρισης του οχήματος.

Το MBUX δεν είναι απλά ένα infotainment. Προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και ενεργοποιείται μέσω φωνητικών εντολών. Αρκεί να πεις «Hey Mercedes» και το σύστημα θα ανοίξει διάλογο μαζί σου, ρωτώντας αρχικά σε τι μπορεί να φανεί χρήσιμο. Μπορείς για παράδειγμα να του ζητήσεις να βάλει ένα νέο προορισμό στο σύστημα πλοήγησης, ή να κατεβάσει την επιθυμητή θερμοκρασία στον κλιματισμό λέγοντάς του πως ζεσταίνεσαι – και αυτά είναι τα πιο απλά από όλα όσα μπορεί να κάνει το MBUX!

Μπορεί επίσης να διαμορφώνεται εξατομικευμένα χάρη σε μια ευρεία γκάμα επιλογών. Ο πανίσχυρος υπολογιστής, τα άψογα γραφικά, η πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα και το λογισμικό που ενημερώνεται και εκπαιδεύεται συνεχώς, αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα του MBUX.

Μια ακόμη οθόνη, εκείνη του Head-up display, προβάλλει σημαντικές πληροφορίες οδήγησης στο παρμπρίζ, ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να απομακρύνει το βλέμμα του από τον δρόμο.

Σε μια Mercedes-Benz, βέβαια, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά. Όπως η προσεκτική επιλογή και ο άψογος συνδυασμός ποιοτικών υλικών, αλλά και στοιχείων όπως τα στρογγυλά στόμια των αεραγωγών, με εμφάνιση που θυμίζει τουρμπίνα. Φυσικά, εκτός από όμορφα σχεδιασμένα, τα πτερύγια καθοδήγησης του αέρα είναι και εξαιρετικά χρηστικά. Η πρακτικότητα είναι άλλωστε μία ακόμη πτυχή της GLA και οι μεγάλοι χώροι που φροντίζουν για την άνετη φιλοξενία επιβατών και αποσκευών, αποτελούν ένα μόνο δείγμα.

Η προηγμένη τεχνολογία είναι ο βασικός πυλώνας και στην συναρπαστική εμπειρία οδήγησης που προσφέρει η Mercedes-Benz GLA. Εμπειρία που αποτελεί την τέλεια σύνθεση υψηλής απόδοσης, ασφάλειας και ευχαρίστησης.

Στην GLA 200, για παράδειγμα, την έκδοση που αποτελεί τη χρυσή τομή στη γκάμα του Γερμανικού SUV, ο εξελιγμένος κινητήρας turbo βενζίνης των 1.33 λίτρων διακρίνεται για την υψηλή ισχύ των 163 ίππων, χωρίς να θυσιάζει την οικονομία καυσίμου, προσφέροντας χαμηλή κατανάλωση 6,5-7,4 λτ/100 χλμ..

Παράλληλα, το στιβαρό πλαίσιο εξασφαλίζει σταθερότητα και σιγουριά, εμπνέοντας τον οδηγό να ανεβάσει ρυθμό και να απολαύσει τις οδηγικές αρετές του C-SUV της Mercedes-Benz, είτε ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο είτε διαγράφει συνεχείς στροφές και καμπές στο επαρχιακό δίκτυο. Αλλά και η άνεση, είναι εκείνη που περιμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο με το Αστέρι στο καπό: υποδειγματική, σε κάθε είδους διαδρομή.

Η μοναδική αίσθηση πολυτέλειας ολοκληρώνεται με τον πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-DCT με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών, καθώς και μια πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που καθιστούν τη GLA ένα από τα ασφαλέστερα SUV της αγοράς.

Στην εποχή μας, η πολυτέλεια είναι μια πολυσύνθετη έννοια, η οποία απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να την περιγράψει κανείς με ακρίβεια. Μπορεί βέβαια να οριστεί με μία μόνο λέξη: GLA. Το C-SUV της Mercedes-Benz πρεσβεύει τον απόλυτα αρμονικό συνδυασμό κορυφαίας ποιότητας, αισθητικής αλλά και τεχνολογίας.

Η προηγμένη τεχνολογία είναι άλλωστε εκείνη που φροντίζει για την άνεση, την ασφάλεια, την απόδοση και την οδηγική συμπεριφορά που κάνουν ένα SUV ξεχωριστό. Ένα SUV σαν την GLA, που προσφέρει κορυφαία Luxury εμπειρία μέσω της τεχνολογικής της υπεροχής, και είναι άμεσα διαθέσιμη! Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να την αναζητήσεις στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων & Επισκευαστών Mercedes-Benz, ή να βρεις περισσότερες πληροφορίες στο Mercedes-Benz.gr.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!