Νέο σκούτερ Zontes E350 με 37 ίππους και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό

Το νέο E350 της Zontes διαθέτει τον ισχυρότερο κινητήρα στην κατηγορία του.

Νέο σκούτερ Zontes E350 με 37 ίππους και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό

Το νέο E350 της Zontes διαθέτει τον ισχυρότερο κινητήρα στην κατηγορία του.

Το E350 είναι η ναυαρχίδα των σκούτερ της Zontes και ξεχωρίζει για τον σπορ σχεδιασμό του αλλά και τον ισχυρότερο κινητήρα της κατηγορίας του. Το υγρόψυκτο μονοκύλινδρο μοτέρ έχει χωρητικότητα 349 κυβικά εκατοστά και απόδοση που φτάνει τους 37 ίππους και τα 38 Νm ροπής. Παράλληλα, υπόσχεται χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, 3,5 λτ./100 χλμ., που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 16,5 λίτρων συνεπάγεται μια αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων.

Χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα ψεκασμού της Bosch, o αναβάτης έχει τη δυνατότητα μέσω ενός κουμπιού στα δεξιά χειριστήρια, να επιλέξει ανάμεσα σε δύο power modes:

  • Ε για πιο οικονομική οδήγηση σε μεγάλες διαδρομές και
  • S για πιο σπορ συμπεριφορά.

Ανεξάρτητα από την επιλογή του power mode, το σύστημα περνάει αυτόματα στη χαρτογράφηση “S” μόλις οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ο αναβάτης πιο άμεση απόκριση, για παράδειγμα σε περίπτωση προσπέρασης.

Το σύστημα πέδησης του E350 αποτελείται από εμπρός δίσκο 268 χιλ. με μια ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα της J.Juan με 4 έμβολα, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 265 χιλ. που συνδυάζεται με μία δαγκάνα δύο εμβόλων. Το πακέτο ολοκληρώνεται με το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS.

Το νέο E350 ενστερνίζεται τη φιλοσοφία της Zontes που θέλει να εφοδιάζει τα μοντέλα της με πλούσιο εξοπλισμό και πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Το σύστημα Traction Control ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό ελέγχοντας την πρόσφυση του πίσω τροχού, ενώ το υψηλής ακρίβειας σύστημα TPMS παρακολουθεί και ενημερώνει για τη σωστή πίεση και θερμοκρασία των ελαστικών και προειδοποιεί σε περίπτωση μη φυσιολογικής πίεσης.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, μαζί και με ένα πλήθος άλλων ενδείξεων, προβάλλονται στην TFT οθόνη, η οποία διαθέτει 4 θεματικά interfaces (Recreation, Race, Street και Simplicity), αυτόματη προσαρμογή σε προβολή ημέρας/νύχτας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτός του περιβάλλοντος και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth με το κινητό του αναβάτη.

Στο στάνταρ εξοπλισμό του σκούτερ ανήκει και το νέας γενιάς σύστημα Keyless 3.0, το οποίο διαθέτει μια ακόμη πιο εξελιγμένη κρυπτογράφηση, που αναγνωρίζει εύκολα το κλειδί σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από τον αισθητήρα. Μόλις μεγαλώσει αυτή η απόσταση, το E350 κλειδώνει αυτόματα, ενώ το σύστημα διαθέτει και τη διεθνή πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP67. Η σημαντική δυνατότητα του συστήματος είναι ότι το κλειδί μπορεί να επικοινωνήσει με τον αισθητήρα, ακόμη και όταν έχει αφαιρεθεί εντελώς η μπαταρία από το σκούτερ, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το όχημα δεν θα μείνει κλειδωμένο και ακινητοποιημένο.

Στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και ένα πρακτικά τοποθετημένο χειρόφρενο. Πιο συγκεκριμένα, η μανέτα του πίσω φρένου είναι εφοδιασμένη με ένα εύκολο στη λειτουργία σύστημα που την κρατάει πατημένη, όσο το E350 παραμένει σταθμευμένο, διασφαλίζοντας ότι το σκούτερ θα παραμείνει ασφαλές ακόμη και όταν είναι παρκαρισμένο σε δρόμους με μεγάλη κλίση.

Το αλουμινένιο τιμόνι του E350 μπορεί να τοποθετηθεί σε δύο διαφορετικές θέσεις στο διαμήκη άξονα (εμπρός-πίσω), δίνοντας τη δυνατότητα στον αναβάτη να φέρει ουσιαστικά τη θέση οδήγησης στα μέτρα του. Πρόκειται για το μοναδικό σκούτερ που παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ενώ υπάρχει έτοιμη αναμονή για την τοποθέτηση βάσης στήριξης κινητού τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται καμία μετατροπή.

Η ψηλή και πλατιά ζελατίνα προστατεύει αποτελεσματικά τον αναβάτη από τον αέρα. Επιπλέον, είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη μέσω ενός κουμπιού αυξάνοντας το ύψος κατά 100 χιλ.. Στον τομέα της άνεσης συμπεριλαμβάνονται τα θερμαινόμενα γκριπ μαζί με τις χούφτες, που προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από το κρύο, ενώ όλα τα φωτιστικά σώματα του E350 είναι τεχνολογίας LED.

Έμφαση έχει δοθεί και στον τομέα της πρακτικότητας. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα είναι μεγάλος και μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη. Επιπλέον, κάτω από το τιμόνι και στο πάνω μέρος της ποδιάς υπάρχουν δύο αποθηκευτικά ντουλαπάκια με μεγάλο χώρο για έγγραφα, κινητό τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Το αριστερό ντουλαπάκι διαθέτει διπλή θύρα ταχείας φόρτισης USB (Type A+ και Type C) ισχύος 18W, που υποστηρίζουν τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα φόρτισης, όπως το QC2.0/3.0 για όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων.

Το νέο Zontes E350 διατίθεται μέσα από το ειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. με την τιμή του να έχει καθοριστεί στα 5.595 €. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://zontes.gr/model/e350/.

 

ZONTES E350 – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
349cc
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1/4
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
ΙΣΧΥΣ 37ps /7.500rpm
ΡΟΠΗ 38Nm /6.000rpm
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 16.5 L
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 3.5L /100km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2195 x 765 x 1395/1495
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ 1.565mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 155mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 770mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 198 kg
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ Δίσκος 268mm

Τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα

+ ABS

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 265mm

Διπίστονη δαγκάνα

+ ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ
Τηλεσκοπικό Πιρούνι
190mm / 41mm
ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ
Δύο Ρυθμιζόμενα Αμορτισέρ
38mm
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 120/70-15
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 140/70-14

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!