Επαγγελματικός προσανατολισμός σε μαθητές του Έβρου από την Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Παράθυρο στο μέλλον των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Δικαίων Έβρου ανοίγει η νέα πρωτοβουλία της εταιρείας Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Επαγγελματικός προσανατολισμός σε μαθητές του Έβρου από την Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Παράθυρο στο μέλλον των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Δικαίων Έβρου ανοίγει η νέα πρωτοβουλία της εταιρείας Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Την έμπρακτη υποστήριξή του στους κατοίκους και τα παιδιά του ακριτικού Έβρου, εξακολουθεί να δείχνει με κάθε ευκαιρία η Α. Ισμαήλος Α.Ε. Τελευταία δράση το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Γυμνάσιο – Λύκειο Δικαίων Έβρου, με πρωτοβουλία του Πάνου Ισμαήλου.

Για τρίτη χρονιά, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου της περιοχής, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προσωπικές, εξατομικευμένες συναντήσεις με τις Ψυχολόγους – Συμβούλους Διαχείρισης Σταδιοδρομίας. Δύο καταξιωμένες και εξειδικευμένες Σύμβουλοι, οι κυρίες Σίσσυ Κουκουμτζή και Γεωργία Μαντζιάρα, αφιέρωσαν τρεις ημέρες σε διαδοχικές συναντήσεις με μαθητές και γονείς.

Με κάθε μαθητή έγιναν εξατομικευμένες συνεδρίες για συμβουλευτική υποστήριξη με στόχο τη διαχείριση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους επιλογών. Ανάλογα με το ιδιαίτερο προφίλ και τις προτιμήσεις του κάθε παιδιού, δόθηκε στοχευμένη πληροφόρηση για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών αλλά και αναλυτικές περιγραφές των επαγγελματικών προοπτικών που προσφέρει η κάθε κατεύθυνση.

Παράλληλα, η δράση πλαισιώθηκε και από συναντήσεις των Συμβούλων με τους γονείς των παιδιών που επικεντρώθηκαν στη συμβουλευτική για τα ιδιαίτερα ζητήματα και τη δυναμική της κάθε οικογένειας.

Η Α. Ισμαήλος Α.Ε., στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον Έβρο και, κυρίως, στη νέα γενιά, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις ίσες ευκαιρίες. Η συγκεκριμένη δράση, που εντάσσεται στην προσπάθεια διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, εφαρμόζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της περιοχής.

Το σύνολο των πρωτοβουλιών της Α. Ισμαήλος στον Έβρο έχουν έναν κύριο στόχο: να δείξουν στους μαθητές τους τρόπους να κρατήσουν γερά τις ρίζες τους στην πατρική γη και συγχρόνως να έχουν τα φτερά τους και τα μάτια τους ορθάνοιχτα για να πετάξουν μακριά και να κατακτήσουν την ζωή και το μέλλον τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!