Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Προβάδισμα των Crucifix-Caldeira στην πρώτη μέρα

Ο αγώνας ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή, με τον τερματισμό κάτω από την Ακρόπολη στις 6 το απόγευμα

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Προβάδισμα των Crucifix-Caldeira στην πρώτη μέρα

Ο αγώνας ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή, με τον τερματισμό κάτω από την Ακρόπολη στις 6 το απόγευμα

Με τον καιρό να είναι άστατος σε αρκετά σημεία της διαδρομής, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Διεθνούς Historic Acropolis Regularity Rally! Έπειτα από τις επτά δοκιμασίες του Σαββάτου, οι πολύπειροι σε τέτοιου είδους αγώνες, Christian Crucifix-Antonio Caldeira έχουν τεθεί επικεφαλής του αγώνα, οδηγώντας μια Porsche 911 S.

Οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στη Βαρυμπόμπη και εν συνεχεία διήλθαν από τη Δροσοπηγή, το Σέσι, το Αμφιαράειο και τη Ριτσώνα, πριν κάνουν μια στάση για ανασυγκρότηση δυνάμεων στον Ωρωπό. Ο Αυλώνας και ο Άγιος Μερκούριος ήταν οι δύο τελευταίες διαδρομές του πρώτου σκέλους.

Με αμέτρητες συμμετοχές σε αγώνες Regularity, ο οδηγός από το Λουξεμβούργο, Christian Crucifix, με 20 βαθμούς ποινής και έχοντας δίπλα του τον Πορτογάλο Antonio Caldeira, έθεσαν από την πρώτη ημέρα υποψηφιότητα για τη νίκη, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οι ανατροπές στο σκέλος της Κυριακής. Με 20.4 βαθμούς ποινής, αρκετά κοντά τους βρίσκονται με το Volkswagen Golf πρώτης γενιάς οι Άρης Γεωργουσόπουλος-Νίκος Κοντοπός, οι οποίοι θα κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους ώστε η νίκη να πάει σε ελληνικά χέρια. Άλλωστε η διαφορά από τους πρωτοπόρους του αγώνα είναι μικρή.

Δείτε φωτογραφίες από την εκκίνηση, το πρωί του Σαββάτου

Οι Δημήτρης και Νίκος Καλογεράς ακολουθούν στην τρίτη θέση οδηγώντας ένα Lada VAZ 2101. Πιο πίσω συναντάμε τους Νίκο Αρβανίτη-Ιωάννα Χαραλαμπάκη με μια Lancia Fulvia 1.3S Coupe, εμπρός από τους Τάσο Δούρο-Παναγιώτα Χελιώτου (Austin Mini Cooper). Στην έκτη θέση βρίσκεται ένα εκ των φαβορί του αγώνα, οι Ιωάννης Κατσαούνης-Μανθός Μανσόλας με Volkswagen Golf Gti I.

Το σκέλος της Κυριακής ξεκινάει στις 09.30 από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και απαρτίζεται από 10 διαδρομές στην Αττική και τη Βοιωτία. Θα υπάρχει ενδιάμεση στάση στην Αλίαρτο. Ο τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην Ακρόπολη, εμπρός από το κέντρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, επί της οδού Ροβέρτου Γκάλλι στις 18.00.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!