“Μύρισε” αναμνήσεις κάτω από την Ακρόπολη

Το πρωί του Σαββάτου τα πληρώματα του Διεθνούς Historic Acropolis Regularity Rally πήραν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο

“Μύρισε” αναμνήσεις κάτω από την Ακρόπολη

Το πρωί του Σαββάτου τα πληρώματα του Διεθνούς Historic Acropolis Regularity Rally πήραν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο

Με την τελετή εκκίνησης στο χώρο του πάρκινγκ εμπρός από το κέντρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, στην Ακρόπολη, άρχισε στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου το Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally. Ο αγώνας αποτελεί τον όγδοο γύρο του FIA Historic Regularity Rally Trophy και διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Στο διήμερο αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 47 πληρώματα. Μετά την εκκίνηση, τα ιστορικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς τη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Μερκούριο, τις Αφίδνες, τη Δροσοπηγή, το Καπανδρίτι, το Σέσι, τον Κάλαμο και την Αμφιάρειο. Έπειτα από μικρή ξεκούραση στον Ωρωπό, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν στο Βαθύ και θα συνεχίσουν την πορεία τους διερχόμενοι από τη Ριτσώνα, την Αυλώνα, τη Σφενδάλη και τον Άγιο Μερκούριο. Στις 20.00 θα ολοκληρωθεί το πρώτο από τα δύο σκέλη του αγώνα, με τα αυτοκίνητα να διανυκτερεύουν στο ΟΑΚΑ.

 

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, τα πληρώματα θα εκκινήσουν στις 08.30 από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με προορισμό τον Ασπρόπυργο και εν συνεχεία θα διέλθουν από τη Φυλή, την Πύλη, τη Δάφνη, τις Ερυθρές, τις Πλαταιές, τη Λεύκτρα, την Ξηρονομή, την Αλυκή, τον Άγιο Νικόλαο, τη Δόμβραινα, τη Θίσβη, την Αγία Άννα, το Μαυρομμάτι, την Οινόη, την Πάνακτο, τη Στεφάνη και τη Φυλή. Ενδιάμεσα, θα κάνουν στάση για ανασυγκρότηση δυνάμεων στην Αλίαρτο. Ο τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 18.00.

Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 18 ειδικές Regularity συνολικής απόστασης περίπου 190 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του ανέρχεται περίπου στα 520 χιλιόμετρα. Ο αγώνας χωρίζεται σε 2 σκέλη και σε 4 τμήματα, ενώ στόχος είναι η επίτευξη της μέσης ωριαίας ταχύτητας σε συγκεκριμένα τμήματα κάθε ειδικής διαδρομής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!