Tesla Athens – Άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα (photos + video)

Άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημα της Tesla στην Ελλάδα, στο Μαρούσι.

Tesla Athens – Άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα (photos + video)

Άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημα της Tesla στην Ελλάδα, στο Μαρούσι.

Στο Tesla Athens, ο υποψήφιος αγοραστής, όχι μόνο να παραγγείλει το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει, αλλά να γνωρίσει από κοντά τα μοντέλα της φίρμας, να συζητήσει με τους experts της έκθεσης και φυσικά να προβεί σε ένα test drive.

Μας κέντρισε το ενδιαφέρον η μινιμαλιστική προσέγγιση του καταστήματος, που προσφέρει υψηλό κύρος και ευχάριστη διάθεση. Εντός της έκθεσης είδαμε -προς το παρόν- τρία αυτοκίνητα, δύο Tesla Model 3 και ένα Tesla Model Y Performance, τα οποία είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να τα δουν από κοντά.

Η χώρος αγγίζει σχεδόν τα 600 τ.μ., ενώ υπάρχει επιπλέον τεράστιος χώρος στο υπόγειο, όπου βρίσκονται τόσο τα αυτοκίνητα δοκιμών όσο και τα μοντέλα που περιμένουν να γνωρίσουν τους ιδιοκτήτες τους. Οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για παράδοση αυτοκινήτων Model S και Model X αποκλειστικά από το συγκεκριμένο κατάστημα, ωστόσο στο μέλλον αυτό μπορεί και να αλλάξει.

Παράλληλα, στο -1 υπάρχουν και φορτιστές Tesla για τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων. Αξίζει να αναφερθεί η συνεχόμενη αύξηση του δικτύου Tesla Superchargers, που φτάνουν σήμερα τους 35.000+ σταθμούς παγκοσμίως.

Εκτός όμως από την έκθεση, θα υπάρχει και ειδικό τμήμα αξεσουάρ για το αυτοκίνητο και για τους φαν της μάρκας.

Φορτιστές Superchargers στην Ελλάδα

Οι πρώτοι Superchargers της Tesla τοποθετήθηκαν στο Golden Hall και είναι 6 φορτιστές με απόδοση 150 kW (V2) έκαστος. Στη συνέχεια 8 Superchargers είναι σε λειτουργία στον Ψαθόπυργο απόδοσης 250 kW (V3) έκαστος, καθώς και στην Αταλάντη. Το 2023 θα τοποθετηθούν 8 ακόμα ταχυφορτιστές (250 kW V3) στη Λάρισα, ενώ σε αναζήτηση σημείων  είναι οι άνθρωποι της Tesla για Θεσσαλονίκη (μέσα στο 2023) και Αθήνα (αρχές του έτους).

Το Tesla Model S & X Plaid των 1020 ίππων

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λιγότερο από ένα μήνα τα εντυπωσιακά Tesla Model S Plaid και Model X Plaid θα βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους. Αυτά είναι τα κορυφαία μοντέλα της φίρμας, μιας και είναι τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής που πωλούνται αυτή τη στιγμή και φέρουν ξεχωριστές ιδιαιτερότητες.

Παραδόξως, η Tesla προχώρησε στην κατασκευή ενός φυσικού καταστήματος σε μια εποχή, που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προωθούν την online αγορά αυτοκινήτου. Μέχρι τώρα η “δίοδος επικοινωνίας” με την Tesla στην Ελλάδα ήταν μέσω ενός στάντ, σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, γεγονός που δυσκόλευε την αγορά – ειδικά με τους ιδιαίτερους πελάτες της- γι’αυτό και το νέο κατάστημα δίνει λύση σε αυτό το σημαντικό θέμα.

Οι πωλήσεις Tesla από το 2020

Οι πωλήσεις της Tesla στην Ελλάδα ξεκίνησαν δειλά το 2020, όταν ταξινομήθηκαν 19 Model 3 και μόλις 2 Model X. Το 2021 όμως οι ταξινομήσεις εκτοξεύτηκαν στις 522 για το “βασικό” μοντέλο και στις 74 μονάδες για το Model Y. Αναφορικά για το 2022, τα επίσημα στοιχεία φτάνουν μέχρι τον Οκτώβριο, τοποθετώντας τα μοντέλα Model 3 και Model Y στην κορυφή της κατηγορίας τους με 185 και 260 μονάδες αντίστοιχα. Τέλος, πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 40 αυτοκίνητα, που αναμένονται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους το προσεχές διάστημα.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!