Αναμονή στις παραδόσεις των αυτοκινήτων- Στα ύψη οι τιμές

Η αγορά αυτοκινήτου δοκιμάζεται, αντιμετωπίζοντας μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις παραγγελιών, αλλά και αυξήσεις τιμών.

Αναμονή στις παραδόσεις των αυτοκινήτων- Στα ύψη οι τιμές

Η αγορά αυτοκινήτου δοκιμάζεται, αντιμετωπίζοντας μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις παραγγελιών, αλλά και αυξήσεις τιμών.

Εξαιρετικά πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει η αγορά αυτοκινήτου με μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις παραγγελιών, αλλά και σημαντικές αυξήσεις τιμών. Αυτοκίνητα που έτσι και αλλιώς θα έρθουν πολλούς μήνες μετά την παραγγελία τους και αυτοκίνητα που όταν φτάνουν στην Ελλάδα μπορεί να μην έχουν ήδη τοποθετημένο όλο τον προαιρετικό τους εξοπλισμό.

Το πρόβλημα ξεκίνησε με τον κορονοϊό εξηγούν έμποροι αυτοκίνητων. Ακόμη και σήμερα, έρχονται τα αυτοκίνητα με λειψές ηλεκτρονικές λειτουργίες, γιατί την περίοδο των lockdown έκλεισαν τα εργοστάσια και το στοκ διοχετεύθηκε σε λάπτοπ και υπολογιστές για να δουλέψουν εργαζόμενοι από το σπίτι. Όταν χαλάρωσαν τα μέτρα για τον κορονοϊο και οι καταναλωτές πήγαν να πάρουν ανάσα, ήρθε ο πόλεμος, προσθέτουν.

Παράδοση σε ένα χρόνο:

Είναι γεγονός ότι πλέον ο καταναλωτής προσεύχεται να έρθει το αυτοκίνητό του σε μερικούς μήνες και να μην φτάσει τον διψήφιο αριθμό για να το έχει “στα χέρια” του. Η αναμονή για κάποια μοντέλα αυτοκινήτων μπορεί να ξεπεράσει το χρόνο. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων τονίζουν πως οι καθυστερήσεις οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας. «Δεν έχουμε πρόθεση να τους εξαπατήσουμε. Στο δικό μου κατάστημα έχω 300 εκκρεμότητες».

Τρέχουν να προλάβουν την αύξηση των τιμών:

Στα καταστήματα, οι καταναλωτές συνωστίζονται όχι μόνο γιατί τελείωσε ο κορονοϊός και θέλουν να πάρουν ένα καινούριο αυτοκίνητο, αλλά κυρίως επειδή φοβούνται τις νέες τιμές που έρχονται με αυξήσεις. Οι αυξήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα στα φτηνά αυτοκίνητα είναι γύρω στο 10% και στα ακριβότερα μοντέλα πάνω από 15%.

Στην αγορά αυτοκίνητου η ρευστότητα είναι πρωτοφανής και οι τιμές καλπάζουν. Ακόμα και όσοι παίρνουν τα αυτοκίνητά τους τώρα από τις αντιπροσωπείες, λένε πως από τότε που παρήγγειλαν έως σήμερα έχει αυξηθεί η τιμή. Οι καταστηματάρχες συστήνουν στους καταναλωτές να έχουν πρώτα από όλα υπομονή και να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!