Αύξηση στην παραβατικότητα με νοθευμένα καύσιμα σε πρατήρια

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα των νοθευμένων καυσίμων σύμφωνα δηλώσεις της προέδρου βενζινοπωλών Αττικής.

Αύξηση στην παραβατικότητα με νοθευμένα καύσιμα σε πρατήρια

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα των νοθευμένων καυσίμων σύμφωνα δηλώσεις της προέδρου βενζινοπωλών Αττικής.

Η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, επισήμανε το ζήτημα της διαρκούς αύξησης των νοθευμένων καυσίμων σε πρατήρια.

Συγκεκριμένα η πρεδρος δήλωσε ότι, “Τα αυτοκίνητα χαλάνε λίγα μέτρα μετά τα πρατήρια. Το κράτος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της νοθείας”.

Σύμφωνα με την κα. Ζάγκα η ζημιά σε ένα όχημα που θα κινηθεί με νοθευμένο καύσιμο είναι μεγάλη και μπορεί να ξεπεράσει τα χίλια ευρώ. «Ως πρόεδρος του κλάδου έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν σταθερά το δικό τους πρατήριο. Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει» ανέφερε η πρόεδρος.

Συμβούλευσε μάλιστα τους οδηγούς να κρατάνε τις αποδείξεις και να απευθύνονται αμέσως τόσο στο κατάστημα καυσίμων όσο και στην εταιρεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο «οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα μαγαζιά τους».

Όπως είπε πρέπει οι οδηγοί, με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητό τους να τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο 1520 και να καταγγέλουν τη νοθεία.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος αυτοκινήτων Ιορδάνης Παππάς, ανέφερε ότι οι συνηθέστερες βλάβες από νοθευμένα καύσιμα αφορούν την αντλία βενζίνης, άδειασμα του ρεζερβουάρ, τα μπεκ ακόμα και τον ίδιο τον κινητήρα.

Το κόστος για τα βενζινοκίνητα οχήματα ξεκινάει από τα 500 ευρώ και στα πετρελαιοκίνητα μπορούμε να φτάσουμε και τα 5.000 ευρώ, όπως ανέφερε ενώ πρόσθεσε: «Το αμάξι αρχίζει να χάνει τις στροφές του, δεν ακούει στο γκάζι, ανάβει λαμπάκι».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!