Οδηγός αγοράς: Ποιo Nissan Qashqai να επιλέξω

Αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα, το νέο Nissan Qashqai έρχεται να συνεχίσει την κυριαρχία των προκατόχων του, έχοντας όλα τα εφόδια για το πετύχει.

Οδηγός αγοράς: Ποιo Nissan Qashqai να επιλέξω

Αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα, το νέο Nissan Qashqai έρχεται να συνεχίσει την κυριαρχία των προκατόχων του, έχοντας όλα τα εφόδια για το πετύχει.

Όταν το Nissan Qashqai παρουσιάστηκε το 2007, προκάλεσε αίσθηση, ηγούμενο στην κατηγορία crossover-SUV. Συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά ενός συμπαγούς hatchback με την πρακτικότητα ενός SUV έγινε best-seller. Η δεύτερη γενιά του, που παρουσιάστηκε το 2013, είχε τις υψηλότερες πωλήσεις της κατηγορία C-SUV στην Ελλάδα.

Η τρίτη και πιο πρόσφατη ενσάρκωση του Qashqai είναι εξηλεκτρισμένη και ξεχωρίζει σχεδιαστικά, ακολουθώντας πιο τολμηρές γραμμές, αντανακλώντας την πιο νεανική αισθητική προς την οποία έχει κατευθυνθεί η Nissan, διατηρώντας όμως τον αναγνωρίσιμο χαρακτήρα του μοντέλου.

Ο 4κύλινδρος εν σειρά υβριδικός υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.3 DiG-T είναι διαθέσιμος με δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Ο πιο οικονομικός αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ ο πιο ισχυρός 158 ίππους και ροπή 260 Nm.

Ο κινητήρας 140 ίππων συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο κινητήρας 158 ίππων αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης X-Tronic της Nissan, που μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση.

 

Στις εκδόσεις με το χειροκίνητο κιβώτιο, η έκδοση 140 ίππων φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση στα 12,2 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 188 χλμ./ώρα. με μέση κατανάλωση 6,4-6,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 μεταξύ 146 και 148 γρ./χλμ. Η επιτάχυνση της έκδοσης 158 ίππων με μετάδοση X-Tronic, φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 11,5 δλ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 198 χλμ./ώρα, με λίγο καλύτερη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Στις τετρακίνητες εκδόσεις η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 6,7-7 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 153 και 160 γρ./χλμ.

Η πιο πρόσφατη γενιά του Qashqai βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-C της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία είναι 48% πιο στιβαρή σε σχέση με αυτή της προηγούμενης γενιάς. Ωστόσο, στο σύνολό του, το νέο Qashqai είναι 60 κιλά ελαφρύτερο, ενώ η αυξημένη απόσταση 18 εκατοστών από το έδαφος το κάνει να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες εκτός δρόμου.

 

Η εισαγωγική έκδοση Elite που διατίθεται μόνο με 140 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο, έρχεται με ζάντες 17”, έξυπνο cruise control με περιοριστή ταχύτητας, σύστημα ενεργής πέδησης και διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας και τυφλού σημείου με λειτουργία παρέμβασης, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και υποβοήθηση υψηλής δέσμης προβολέων. Η τιμή αυτής της έκδοσης ξεκινάει από τα 25.490 ευρώ.

” Η τρίτη και πιο πρόσφατη ενσάρκωση του Qashqai συναρπάζει οδηγικά και σαγηνεύει αισθητικά “

Η έκδοση Premium, επιπλέον του εξοπλισμού της Elite, διαθέτει επίσης ζάντες αλουμινίου 17”, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη Α-IVC 8 ιντσών, Apple Carplay και Android Auto, θύρα USB-C, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα σχέσεων, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρα βροχής, 6 ηχεία αντί για 4, μπουτόν ανοίγματος θυρών στις εξωτερικές χειρολαβές και οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του οδηγού. Η έκδοση Premium 140 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο ξεκινάει από τα 27.790 ευρώ. Οι τιμές της έκδοσης Premium με τον κινητήρα 158 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο X-Tronic, έχουν ως σημείο εκκίνησης τα 30.790 ευρώ.

 

Το επόμενο επίπεδο εξοπλισμού ονομάζεται N-Connecta και προσθέτει στην Premium ζάντες αλουμινίου 18”, ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών στον πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη συστήματος πολυμέσων 9 ιντσών με σύστημα πλοήγησης Α-IVI, σύστημα περιμετρικής θέασης με ανίχνευση κινούμενου αντικειμένου, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, εσωτερικό καθρέπτη αυτόματης σκίασης, φιμέ κρύσταλλα και θύρες USB πίσω. Η έκδοση N-Connecta διατίθεται με τον κινητήρα 140 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο (ξεκινώντας από τα 29.990 ευρώ), με τον κινητήρα 158 ίππων και αυτόματο κιβώτιο X-Tronic (από 32.990 ευρώ), που στην τετρακίνητη εκδοχή ξεκινάει από τα 34.990 ευρώ.

Το πακέτο N-Connecta Feel προσθέτει στην εξίσωση γυάλινη οροφή με ράγες, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, τιμόνι και εμπρός παρμπρίζ, καθώς και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου. Στην 6τάχυτη έκδοση 140 ίππων, η τιμή του ξεκινάει από τα 31.990 ευρώ, με X-Tronic και 158 ίππους από τα 34.990 ευρώ και στην τετρακίνητη μορφή της από τα 36.990 ευρώ.

 

Στην έκδοση Techna, προστίθενται στα χαρακτηριστικά της N-Connecta Feel ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, αμάξωμα με διχρωμία, προβολή πληροφοριών στο παρμπρίζ (head-up display), προσαρμοζόμενο cruise control (με κιβώτιο X-Tronic), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προβολείς LED με προσαρμοσμένη δέσμη και έξυπνο κλειδί (i-key) με μνήμες. Όπως επίσης και LED φως όπισθεν, προβολείς ομίχλης και φλας, καθίσματα με μερική κάλυψη PVC, ατμοσφαιρικός φωτισμός κονσόλας και θυρών, με hands free άνοιγμα για τις πίσω. H έκδοση Techna με 6τάχυτο κιβώτιο και 140 ίππους ξεκινάει από τα 33.990 ευρώ, με 158 ίππους και X-Tronic από τα 36.990 ευρώ και η τετρακίνητη παραλλαγή της από τα 38.990 ευρώ.

Το ανώτατο επίπεδο εξοπλισμού αποκαλείται Techna Plus και διαθέτει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, πλήρως δερμάτινα μαύρα καθίσματα Nappa, ηχοσύστημα Bose με 10 ηχεία, μασάζ καθίσματος οδηγού και συνοδηγού με τρία προγράμματα λειτουργίας, καθίσματα και εξωτερικούς καθρέπτες με μνήμη, που συνδέονται στο i-key, αυτόματη ρύθμιση καθρεπτών κατά την όπισθεν. Η έκδοση Techna Plus διατίθεται μόνο με τον κινητήρα 158 ίππων και κιβώτιο X-Tronic, ξεκινώντας από τις 38.990 ευρώ με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η τετρακίνητη έκδοση στοιχίζει 40.990 ευρώ.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Nissan Qashqai προσφέρονται με εγγύηση 3 ετών ή 100.000 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!