Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε εξαρτήματα από smart

Τα μέλη της ομάδας διέπρατταν συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε εξαρτήματα από smart

Τα μέλη της ομάδας διέπρατταν συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, μέλη συμμορίας που διέπρατταν συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από αυτοκίνητα smart προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Έτσι, εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα, ληστείας σε συνεργείο αυτοκινήτων, ληστρικής κλοπής και κλοπής από πρατήριο καυσίμων.

Η σύλληψη των δύο ημεδαπών, ηλικίας 20 και 22 ετών έγινε στον Άγιο Δημήτριο, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους. Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης των δύο κατηγορούμενων, αυτοί προσπάθησαν να διαφύγουν, ο 22χρονος τρέχοντας και ο 20χρονος προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο που οδηγούσε σε οπισθοπορεία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια, υπεξαίρεση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, με βασικά μέλη τον 20χρονο και τον 22χρονο, με διαρκή δράση, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους και διαπράττοντας ως επί το πλείστον, κλοπές εξαρτημάτων από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, στις περιοχές Γλυφάδας και Ηλιούπολης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο, στις ανωτέρω περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας. Μόλις τα εντόπιζαν, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, προέβαιναν στη διάρρηξή τους, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως, αποσυναρμολογούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, εξαρτήματα – όργανα, όπως τιμόνια, στροφόμετρα και ρολόγια, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις εξωτερικά μέρη (προφυλακτήρες και φτερά).

Σε διενεργηθείσες έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων και στο «επιχειρησιακό» όχημά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τιμόνια και εξαρτήματα αυτοκινήτων (στροφόμετρα, ρολόγια και πλαστικά μέρη), διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια και κόφτης) καθώς και συσκευασία, περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, μεικτού βάρους, -4,8- γραμμαρίων και συσκευασία που περιείχε -4,6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης. Κατασχέθηκαν επίσης το «επιχειρησιακό» όχημα της σπείρας, καθώς και έτερο αυτοκίνητο, το νόμιμο κατοχής του οποίου ερευνάται.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!