Ψηφιακή έκδοση από τους γιατρούς του πιστοποιητικού υγείας για τα διπλώματα οδήγησης

Σχετική συνάντηση είχαν ο Υφυπουργός Μεταφορών και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ψηφιακή έκδοση από τους γιατρούς του πιστοποιητικού υγείας για τα διπλώματα οδήγησης

Σχετική συνάντηση είχαν ο Υφυπουργός Μεταφορών και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Η ενημέρωση του ιατρικού σώματος σχετικά με τη δυνατότητα που χορηγεί ο νόμος 4850/21 «Οδηγώντας με Ασφάλεια» στους ιατρούς να ενταχθούν στο νέο σύστημα της διαδικασίας έκδοσης, αλλά και ανανέωσης των αδειών οδήγησης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι κύριοι Μιχάλης Παπαδόπουλος και Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Παπαδόπουλος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη διαδικασία της ιατρικής εξέτασης. Με βάση το πλαίσιο διενέργειας της ιατρικής εξέτασης που περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5703/9-12-2021), ο ιατρός συμπληρώνει και εκδίδει το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, ενημερώνεται αυτόματα ο ψηφιακός φάκελος του υποψηφίου στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Εξαδάκτυλο για τη σύσταση Επιτροπής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να προσδιοριστούν οι προδιαγραφές για τη δημιουργία και άλλων εξεταστικών Κέντρων για τις εξετάσεις οδηγών με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να μην αναγκάζονται οι υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να γίνει η εξέταση στο Κέντρο «ΗΝΙΟΧΟΣ».

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο κάθε ιατρός μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του στη διαδικασία για την έκδοση ή την ανανέωση αδειών οδήγησης. Ταυτόχρονα, μέσω της ηλεκτρονικής ενημέρωσης της καρτέλας του υποψηφίου κάνουμε άλλο ένα βήμα στην απλοποίηση των διαδικασιών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας για την έκδοση των διπλωμάτων οδήγησης. Η ένταξη νέων γιατρών και η ηλεκτρονική ενημέρωση του συστήματος ενισχύουν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας», δήλωσε σχετικά ο Υφυπουργός Μεταφορών.

 «Με τις νέες ρυθμίσεις είναι βέβαιο ότι θα ομαλοποιηθεί η διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς και τους οδηγούς, με δεδομένο ότι ενσωματώθηκαν οι προτάσεις μας και αυτό μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Εκτιμώ ότι το νέο πλαίσιο θα λειτουργήσει θετικά ώστε οι νέοι οδηγοί   και οι κατηγορίες των οδηγών που ανανεώνουν τα διπλώματά τους να είναι υγιείς και ασφαλείς στους δρόμους», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!