Ψηφιακά πλέον η έκδοση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας

Σχετική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού

Ψηφιακά πλέον η έκδοση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας

Σχετική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού

Τη διαδικασία ψηφιακής έκδοσης του διπλώματος οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας, θα παρουσιάσουν στον Πρωθυπουργό οι Υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών. Όπως ανέφερε ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, «μέχρι σήμερα έχουμε κάνει το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης ψηφιακά, έχουμε κάνει πράξεις σε σχέση με τις άδειες κυκλοφορίας και τώρα κάνουμε κάτι, το οποίο είναι αναγκαίο και ο κόσμος μας ζητάει εδώ και πάρα πολύ καιρό, την ανανέωση διπλώματος οδήγησης και αντίγραφο άδειας οδήγησης».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσέθεσε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 210.000 ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης με μια μη τυποποιημένη διαδικασία. «Όλα αυτά τώρα θα γίνονται ψηφιακά, μέσω μιας πλατφόρμας. Θα συναντούν φυσικά οι οδηγοί άνω των 65 ετών τους γιατρούς για τις εξετάσεις, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα γίνονται ψηφιακά με sms, ενημερώσεις των πολιτών κλπ». Σχετικά με το γνήσιο της υπογραφής, είπε ότι ήταν η τελευταία προσθήκη που έγινε από το υπουργείο, μαζί με τα ιδιωτικά συμφωνητικά.

Σχετικά με τη δυνατότητα προσθήκης της ταυτότητας και των διπλωμάτων στο wallet των κινητών τηλεφώνων δήλωσε ότι στόχος είναι η μετατροπή των κινητών τηλεφώνων σε στοιχείο ταυτοποίησης. «Με το freedom pass για τους νέους αφορούσε μια άυλη χρεωστική κάρτα. Αντιστοίχως, με το wallet ακούμε από πολύ κόσμο που έχει βγάλει φωτογραφία την ταυτότητά του κι επιδιώκει να κινείται και να ταυτοποιείται. Αυτό είναι λιγότερο ασφαλές από το να φτιάξουμε μια στοχευμένη υπηρεσία όχι με τις νέες ταυτότητες ούτε με τα νέα διπλώματα οδήγησης, αλλά με τα υφιστάμενα. Θέλουμε να προσθέσουμε αυτά στο wallet, με πρόσθετες μέριμνες προσωπικών δεδομένων».

Πηγή: Parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!