«Ραβασάκια» για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2016

Η ΑΑΔΕ έχει στείλει σχετικό μήνυμα σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων, δίνοντας περιθώριο μόλις 5 ημερών για ενστάσεις

«Ραβασάκια» για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2016

Η ΑΑΔΕ έχει στείλει σχετικό μήνυμα σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων, δίνοντας περιθώριο μόλις 5 ημερών για ενστάσεις

Μήνυμα στην προσωπική τους σελίδα στο myAADE έχουν λάβει δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, με θέμα «Οφειλή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων». Όπως φαίνεται και από το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύουμε, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ζητά – με βάση τα στοιχεία από την αρμόδια ΔΟΥ – την καταβολή απλήρωτων τελών κυκλοφορίας για το έτος 2016.

Σε ορισμένες πάντως περιπτώσεις, οι αναγνώστες του MotorOne.gr μας ενημέρωσαν ότι το όχημά τους βρισκόταν σε ακινησία το 2016 και οι πινακίδες του είχαν κατατεθεί στη ΔΟΥ. Όμως η ΑΑΔΕ δίνει περιθώριο μόλις 5 ημερών από την κοινοποίηση της πρόσκλησης για την κατάθεση στη ΔΟΥ οποιουδήποτε δικαιολογητικού που έχουν στην κατοχή τους οι φορολογούμενοι και με το οποίο αποδεικνύεται ο λόγος που δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος!

«Σε περίπτωση μη προσέλευσής σας εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, τούτο συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αναγνώριση από εσάς των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και συνεπώς το οφειλόμενο ποσό μαζί με το προβλεπόμενο πρόστιμο, θα βεβαιωθεί και πρέπει να καταβληθεί», αναφέρεται στην πρόσκληση.

Το περιθώριο των μόλις 5 ημερών είναι σε κάθε περίπτωση ελάχιστο, καθώς για αρκετές περιπτώσεις μεσολαβούσε η αργία της 28ης Οκτωβρίου και το Σαββατοκύριακο. Επίσης, ορισμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στη ΔΟΥ της περιοχής τους για να βρουν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το όχημά τους βρισκόταν σε ακινησία το 2016. Ανάλογη διαδικασία αναμένεται να γίνει και για τέλη κυκλοφορίας άλλων ετών, που στο σύστημα της ΑΑΔΕ εμφανίζονται απλήρωτα χωρίς αιτιολογία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!