ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ενημέρωση κριτών και εθελοντών για τα μέτρα ασφαλείας

Επί τάπητος τα νέα συστήματα ασφαλείας στο WRC αλλά και η διαχείριση των θεατών εν μέσω πανδημίας

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ενημέρωση κριτών και εθελοντών για τα μέτρα ασφαλείας

Επί τάπητος τα νέα συστήματα ασφαλείας στο WRC αλλά και η διαχείριση των θεατών εν μέσω πανδημίας

Γεμάτη προκλήσεις είναι η διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, όχι μόνο λόγω της οκταετούς απουσίας από το πρόγραμμα του WRC αλλά και λόγω των δεδομένων που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, φιλοξενήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ συνάντηση μελών της οργανωτικής επιτροπής με κριτές, εθελοντές και εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα νέα συστήματα ασφάλειας της FIA στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, για την προετοιμασία που απαιτείται πριν από κάθε ειδική διαδρομή του αγώνα, αλλά και για επί μέρους διαδικασίες αναφορικά με τη διαχείριση του πλήθους σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, που διεξάγεται σε ανοιχτό περιβάλλον.

Δείτε το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στο service park και στις ειδικές διαδρομές

Απευθυνόμενος στους εθελοντές, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε: «Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν πρόκειται να έχετε έναν διακοσμητικό ρόλο. Αντίθετα, βασική μας επιδίωξη είναι να είστε μέρος αυτής της μεγάλης “γιορτής” και παράλληλα να διαδραματίσετε κομβικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή των ειδικών διαδρομών. Αποτελείτε βασικό μέρος μιας υποστηρικτικής σύνθεσης της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Για να πετύχει η σύνθεση, πρέπει να συνεργαστείτε αρμονικά με τους άλλους δύο φορείς της “ομάδας”, που θα παραβρίσκονται μαζί σας στις ειδικές διαδρομές: τους κριτές, ανθρώπους με πολύ μεγάλη πείρα σε διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού και τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία διαθέτουν εκτός από παραστάσεις σε μεγάλες διοργανώσεις και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή».

Το σημείο εκκίνησης της ειδικής διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Υφυπουργό, όσο και την οργάνωση για την εμπιστοσύνη που έδειξαν με το κάλεσμά τους στον οργανισμό, το οποίο έγινε με μεγάλη χαρά αποδεκτό.

Ειδικότερα για το ρόλο των εθελοντών στον αγώνα μίλησε ο υπεύθυνος εθελοντισμού της οργάνωσης, Λάζαρος Μπανιάς, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η σημερινή ημέρα αποτέλεσε την αφορμή για την ανακοίνωση της σύστασης ψηφιακής πλατφόρμας με τίτλο «Εθνικό Δίκτυο Αθλητικών Εθελοντών» από τη Γ.Γ.Α.. Πρόκειται για μία εθνική βάση δεδομένων, με σκοπό να ενώσει όλους τους εθελοντές του αθλητισμού σε μια πανελλήνια κοινότητα και να τους προσφέρει την ευκαιρία της ενεργούς ανάμιξης σε κάθε είδους αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης, καλωσόρισε στις τάξεις του αγώνα τους παρευρισκόμενους, ενώ τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζουν οι πιο πρόσφατοι κανονισμοί ασφαλείας του WRC παρουσίασε η Αλυτάρχης του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της για την προσαρμογή όλων των εμπλεκομένων στα νέα δεδομένα.

Με μια σύντομη παρέμβαση, μέσω διαδικτύου, απηυθύναν χαιρετισμό τόσο ο Δήμαρχος Λαμίας, Ευθύμιος Καραΐσκος, όσο και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.
Η συνάντηση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ώστε να «φτάσει» σε κάθε κριτή ή εθελοντή, που θα σπεύσει από πολλές και διάφορες πόλεις της Ελλάδας να υποστηρίξει με τη συμμετοχή του τη διοργάνωση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!