Μόνο για εμβολιασμένους η είσοδος στο service park του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Παράλληλα συστήνεται η χρήση μάσκας από τους θεατές στις ειδικές διαδρομές του αγώνα

Μόνο για εμβολιασμένους η είσοδος στο service park του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Παράλληλα συστήνεται η χρήση μάσκας από τους θεατές στις ειδικές διαδρομές του αγώνα

Είσοδος στο service park στην Λαμία, μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης από τον κορονοϊό, προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (9-12 Σεπτεμβρίου).

Για τους ανηλίκους 12-15 ετών απαιτείται προσκόμιση PCR test 72 ωρών ή Rapid Ag test 48 ωρών, ενώ στα παιδιά έως και 12 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self-test που θα έχει διενεργηθεί την ίδια μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα ισχύουν με βάση την επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας και ενδέχεται να αλλάξουν αν υπάρξουν επιδείνωση της κατάστασης.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021:

Η ασφάλεια κάθε εμπλεκόμενου στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί προτεραιότητα για την Οργάνωση, που ειδικότερα για τη φετινή χρονιά καλεί τους θεατές να σεβαστούν και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αξιολογώντας την επιδημιολογική κατάσταση όπως είναι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα και σύμφωνα με οδηγίες-εισηγήσεις επιστημονικών συνεργατών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στο Service Park του αγώνα, που βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος θεατών.

Η είσοδος στον συγκεκριμένο χώρο θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους ή στους έχοντες πιστοποιητικό νόσησης (που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει για έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση). Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 15 ετών θα κληθούν να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών ή Rapid Ag test 48 ωρών. Στους ανηλίκους έως και 12 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self-test που θα έχει διενεργηθεί την ίδια μέρα.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο Service Park, ενώ συστήνεται στους θεατές να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μ.) και να μη συνωστίζονται εμπρός από τους χώρους των αγωνιστικών ομάδων.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης, θα λειτουργούν με τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τα παραπάνω θα επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των επιστημόνων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για την παρακολούθηση του αγώνα στις ειδικές διαδρομές, συστήνεται θερμά η εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων, με χρήση μασκών και αντισηπτικών για τα χέρια, καθώς και με διατήρηση αποστάσεων.

Για τον καλύτερο και ασφαλέστερο προγραμματισμό, στο www.acropolisrally.gr, και συγκεκριμένα στον τομέα «Θεατές», έχουν αναρτηθεί οι χάρτες των ειδικών διαδρομών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και οι προτεινόμενες προσβάσεις, σε αρχεία που υποστηρίζονται από την εφαρμογή Google Earth.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!