Τα οχήματα της Toyota συνόδευσαν την Ολυμπιακή Φλόγα σε όλη την Ελλάδα

Το Toyota LQ, το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C-WALK και το e-puller συνόδευσαν την ολυμπιακή φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τα οχήματα της Toyota συνόδευσαν την Ολυμπιακή Φλόγα σε όλη την Ελλάδα

Το Toyota LQ, το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C-WALK και το e-puller συνόδευσαν την ολυμπιακή φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, συνοδευόμενη από τον εξηλεκτρισμένο στόλο οχημάτων της Toyota , ώστε να παραδοθεί στη γαλλική αντιπροσωπεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Η Ολυμπιακή Φλόγα κατέφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με το φουτουριστικό Toyota LQ. Η ονομασία «LQ» εκφράζει την πεποίθηση της ιαπωνικής εταιρείας ότι τα μελλοντικά οχήματα θα αναβαθμίζουν τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού.

Στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, συνδυάστηκαν για πρώτη φορά κάποιες από τις λύσεις μετακίνησης last mile που προσφέρει η Toyota, καθώς το Toyota LQ, συνάντησε το αμιγώς ηλεκτρικό τρίτροχο C+Walk και το e-puller. Οι λύσεις που παρουσιάστηκαν συμβαδίζουν με την αρχή «Κινητικότητα για όλους» και τη δέσμευσή της εταιρείας να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και παγκοσμίως έως το 2050.

Το αμιγώς ηλεκτρικό τρίκυκλο C+Walk, σε δύο εκδόσεις για χρήση σε καθιστή ή όρθια θέση, είναι μια σύγχρονη λύση μετακίνησης, φιλική προς το περιβάλλον και ιδανική να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια στη φετινή διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπικών Αγώνων.

Επιπλέον, τα e-puller έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν ένα κλασικό αναπηρικό αμαξίδιο σε λύση κινητικότητας με μπαταρία που χαρίζει ελευθερία κινήσεων. Συνολικά, 200 Ε-pullers και 290 C+Walk θα αξιοποιηθούν στο Παρίσι, για τις μετακινήσεις παραθλητών και εκπροσώπων Παραολυμπιακών Επιτροπών στο Ολυμπιακό Χωριό και στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Τις λύσεις κινητικότητας είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ο Γιώργος Καπελλάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ο Αντώνης Τσαπατάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής Κολύμβησης και μέλος της Toyota Team Hellas.

Η Toyota έγινε ο επίσημος παγκόσμιος συνεργάτης κινητικότητας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών το 2015 για την περίοδο 2017-2024. Ως συνεργάτης, η εταιρεία στοχεύει να ενθαρρύνει τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις μέσω του αθλητισμού και τη δέσμευση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας μέσω της κινητικότητας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 11 Αυγούστου, ενώ ακολουθούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η κινητικότητα του μέλλοντος με την σύγχρονη τεχνολογία θα συναντήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και το ύψιστο αθλητικό ιδεώδες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!