Toyota: Επίσημος συνεργάτης μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024»

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε στις 16 Απριλίου και η Toyota στηρίζει τη μεταφορά της με 13 ηλεκτρικά οχήματα.

Toyota: Επίσημος συνεργάτης μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024»

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε στις 16 Απριλίου και η Toyota στηρίζει τη μεταφορά της με 13 ηλεκτρικά οχήματα.

Η Toyota, όντας επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα συνεργαστεί με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την πραγματοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στους Αγώνες του 2024.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, ένα σύμβολο της ειρήνης και της συμφιλίωσης για όλο τον κόσμο, ξεκινάει από την Αρχαία Ολυμπία κάθε χρονιά που γίνονται οι Ολυμπιακοί αγώνες και ταξιδεύει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων σε όλη την Ελλάδα, προτού καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Φέτος, η Φλόγα άναψε στις 16 Απριλίου και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο στις 26 Απριλίου.

Η Toyota παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 13 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα. Στόχος είναι η επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας σε όλη την πορεία της Φλόγας για τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το bZ4X, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει στην απαιτητική διαδρομή των 5.202 χιλιομέτρων σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε όλα τα οχήματα, θα υπάρχει και το πρωτότυπο Toyota LQ το οποίο θα ολοκληρώσει την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Στην τελετή παράδοσης, η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει και μια σειρά από λύσεις κινητικότητας, οι οποίες θα προσφέρουν ασφαλή και με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο μετακίνηση σε αθλητές, μέλη της επιτροπής, προσωπικό και εθελοντές.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας την «Κινητικότητα για Όλους» και μη θέλοντας να μείνει κανένας πίσω, θα προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά τρίτροχα C-WALK, ως μια σύγχρονη λύση μετακίνησης, φιλική προς το περιβάλλον και ιδανική για να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικά προβλήματα. Επίσης, θα παρέχει τα E-PULLER, που έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν ένα κλασικό αναπηρικό αμαξίδιο σε μια λύση κινητικότητας με μπαταρία που χαρίζει μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!