Jeep Avenger: Βενζίνη, Hybrid και Ηλεκτρικό, από 23.990 €

Το κόμπακτ SUV της Jeep προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ιδανικού συστήματος κίνησης, έχοντας κοινούς παρονομαστές το ξεχωριστό στυλ, την προηγμένη τεχνολογία και τον πλούσιο εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις.

Jeep Avenger: Βενζίνη, Hybrid και Ηλεκτρικό, από 23.990 €

Το κόμπακτ SUV της Jeep προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ιδανικού συστήματος κίνησης, έχοντας κοινούς παρονομαστές το ξεχωριστό στυλ, την προηγμένη τεχνολογία και τον πλούσιο εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις.

Το νέο Avenger, το πιο κόμπακτ μοντέλο στη σύγχρονη ιστορία της Jeep, πρεσβεύει πολλά για την Αμερικανική μάρκα. Είναι καταρχήν το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που έχει κερδίσει ποτέ στο θεσμό του Ευρωπαϊκού Car Of The Year!

Παράλληλα, αποτελεί το πρώτο της αποφασιστικό βήμα προς την 100% ηλεκτροκίνηση. Ως γνήσιο Jeep όμως, προτάσσει το χαρακτηριστικό της ελευθερίας που πρεσβεύει τη μάρκα σε όλες της τις πτυχές. Με τις νέες εκδόσεις που προστέθηκαν πρόσφατα στη γκάμα του SUV, προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ιδανικού κινητήρα για τον καθένα: βενζίνης, υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό.

Μοντέρνο, σύγχρονο και αδιαπραγμάτευτα Jeep

Το Jeep Avenger ξεχωρίζει για τις συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4,08 μ.) και τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του, που συνδυάζει την τολμηρή, μοντέρνα αισθητική με παραδοσιακά στοιχεία της μάρκας, όπως οι 7 γρίλιες στη μάσκα και τα τετραγωνισμένα τόξα των φτερών.

Το εσωτερικό διακρίνεται για την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, την όμορφη σχεδίαση και τον ευχάριστο διάκοσμο. Στην έκδοση Summit προστίθεται σε αυτά ο πολύχρωμος ατμοσφαιρικός φωτισμός, που μεταφράζει τα συναισθήματα οδηγού και επιβατών σε χρώματα!

Η ψηφιακή τεχνολογία είναι εκείνη ωστόσο που έχει τον πρώτο λόγο. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους την εύχρηστη και με πολύ ωραία γραφικά κεντρική οθόνη αφής 10,25’’ για το σύστημα infotainment Uconnect νέας γενιάς. Στάνταρ είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων: 7’’ στη βασική έκδοση Longitude και 10,25’’ στις πλουσιότερες Altitude και Summit. Η τελευταία διαθέτει ακόμη κάμερα οπισθοπορείας με drone view, αισθητήρες παρκαρίσματος 360 μοιρών και ασύρματη βάση φόρτισης για smartphone.

Παρότι κόμπακτ σε διαστάσεις, τo Avenger προσφέρει άνετους χώρους για τους επιβάτες. Παράλληλα, το πορτμπαγκάζ έχει όγκο έως 380 λίτρα και είναι πρακτικό, χάρη στο χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και το μεγάλο πλάτος του ανοίγματος που ξεπερνά το 1 μέτρο.

Ελευθερία επιλογής σε βενζίνη, e-Hybrid ή ηλεκτρικό

Στη γκάμα του Avenger ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει τον κινητήρα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες κι επιθυμίες του: βενζίνης για όποιον θέλει υψηλή αποδοτικότητα, e-Hybrid για εκείνον που αναζητά ακόμη καλύτερη οικονομία καυσίμου και BEV για τον λάτρη της ηλεκτροκίνησης.

Ο πολυβραβευμένος και πολυτάλαντος 1.200άρης turbo βενζινοκινητήρας του Ομίλου Stellantis αποδίδει ισχύ 100 ίππων και πλούσια ροπή 205 Nm. Το μοτέρ διακρίνεται για την ελαστικότητα και την προθυμία του και χαρίζει στο Avenger πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,6’’, μέγιστη ταχύτητα 184 χλμ./ώρα) και χαμηλή κατανάλωση (6,1 λτ./100 χλμ.).

Η υβριδική έκδοση που είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στη χώρα μας, προσθέτει ακόμη καλύτερη οικονομία καυσίμου (από 4,9 λτ./100 χλμ.) χάρη στο ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt, αλλά και το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας.

Jeep Avenger e-Hybrid

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος αμέσως μετά το κιβώτιο ταχυτήτων, το Avenger e-Hybrid έχει τη δυνατότητα να κινείται ηλεκτρικά, με ταχύτητα έως 30 χλμ./ώρα και για απόσταση έως 1 χλμ.. Παράλληλα, χάρη στις χαμηλές εκπομπές CO2 (111-114 γρ./χλμ.) και την υβριδική τεχνολογία, το Avenger e-Hybrid απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά στον Δακτύλιο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Avenger BEV συνδυάζει έναν εντελώς νέο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων και 260 Nm ροπής με μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Εκτός από αθόρυβη λειτουργία και μηδενικούς ρύπους κατά την οδήγηση, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9’’) και υψηλή αυτονομία που φτάνει τα 400 χλμ. κατά μέσο όρο – στην πόλη μπορεί να φτάσει έως και 550 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση!

Η μπαταρία μπορεί να φορτίζει με ισχύ έως 100 kW, συνθήκη στην οποία χρειάζεται 24 λεπτά για να φτάσει από το 20% στο 80%, ή μόλις 3 λεπτά για να ανακτήσει αυτονομία αρκετή για 30 χλμ.. Σε φορτιστή wallbox (AC) ισχύος 11 kW, η πλήρης φόρτιση (0-100%) διαρκεί 5 ώρες και 30 λεπτά.

Ελευθερία κίνησης αλά Jeep

Το Avenger είναι αποδοτικό, σβέλτο και απολαυστικό σε κάθε είδους διαδρομή. Κινείται με μαεστρία στην πόλη χάρη στις μικρές εξωτερικές του διαστάσεις, ταξιδεύει με άνεση και ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο, ελίσσεται με αποτελεσματικότητα σε δρόμο με συνεχείς στροφές και κυλά τους τροχούς του με αυτοπεποίθηση σε χωμάτινο τερέν.

Όπλα του στην τελευταία περίσταση είναι η κορυφαία για την κατηγορία απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (200 χιλ.), οι εξαιρετικές γωνίες προσέγγισης (20ο), ράμπας (20ο) και διαφυγής (32ο-35ο) αλλά και τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control, τα οποία περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Το Selec-Terrain με τα 6 προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport για την άσφαλτο και Sand, Mud, Snow για εκτός δρόμου), βελτιστοποιεί την πρόσφυση ανάλογα με την κατάσταση του οδοστρώματος, ενώ το Hill Descent Control επιτρέπει την ασφαλή κατάβαση σε απότομες πλαγιές με απόλυτο έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, τον οδηγό συνδράμει η πλήρης σειρά συστημάτων υποβοήθησης (ADAS), που αναλόγως την έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσαρμοζόμενο Cruise Control με διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόνομη πέδηση εκτάκτου ανάγκης με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Από 23.990 € με πλούσιο εξοπλισμό και 4 χρόνια εγγύηση

Η γκάμα του Avenger περιλαμβάνει τρία επίπεδα εξοπλισμού: Longitude, Altitude και Summit. Ακόμα και στο εισαγωγικό Longitude ο εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, όπως οθόνη αφής 10,25” για το infotainment, υπηρεσίες Uconnect, ψηφιακό πίνακα οργάνων, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, ζάντες αλουμινίου, διατήρηση της λωρίδας κίνησης, αυτόνομο φρενάρισμα και αναγνώριση οδικών σημάτων.

Jeep Avenger e-Hybrid

Στον προαιρετικό εξοπλισμό προστέθηκε πρόσφατα και η ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή, ενώ υπάρχουν επίσης πολλά πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού που αναβαθμίζουν περαιτέρω το στιλ, την πολυτέλεια και την ψυχαγωγία, σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε πελάτη.

Και όλα αυτά, με 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και ελκυστικές τιμές που ξεκινούν από 23.990 € για τις εκδόσεις βενζίνης, από 26.490 € για τις υβριδικές και από 30.700 € για τις αμιγώς ηλεκτρικές (με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2») – στις οποίες υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα, όπως άλλωστε και στις εκδόσεις βενζίνης.

Υπάρχει τέλος και χρηματοδοτικό πρόγραμμα με χαμηλή μηνιαία δόση από 238 €. Όποια κι είναι η τελική επιλογή, ένα είναι σίγουρο: το Avenger ενσωματώνει στο 100% το DNA περιπέτειας και ελευθερίας της Jeep.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!